nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Megjöttek a vadlibák oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Megjöttek a vadlibák
November 29-én, szombaton reggel hét órától a sok ezer vadlúd kirepülésének megtekintésével veszi kezdetét a VIII. Tatai Vadlúd Sokadalom.

Megjöttek a vadlibák

Egy héttel a hagyományos Tatai Vadlúd Sokadalom előtt már tízezer számra éjszakáznak a Skandináviából és Szibériából érkezett vadludak a tatai Öreg tavon. A ludak mellett több ezer sirály, réce és vetési varjú növeli a madárseregletet. November 29-én, szombaton reggel hét órától a sok ezer vadlúd kirepülésének megtekintésével veszi kezdetét a VIII. Tatai Vadlúd Sokadalom.

Az eseményen az érdeklődőket az MME szakemberei a parton felállított távcsövekkel várják, egész nap lesz távcsöves madármegfigyelés, madárgyűrűzési bemutató, természetvédelmi tanácsadás és madárvédelmi eszközök, kézművesek vására. A sokadalom egyben a magyarországi madármegfigyelők egyik legrangosabb vetélkedője, egész napos versenyen mérik össze tudásukat, kitartásukat.

A tatai Öreg-tó vadlúdpihenőhelyként európai hírűvé vált. Az MME Madárgyűrűzési Központjának adatai szerint a tóra elsősorban az eurázsiai tundrák vidékéről érkeznek vadludak. A madarak itt telelnek, majd márciusban vissza indulnak fészkelő területeikre. Egyes őszvégi vagy téli napokon akár negyven-ötvenezer vízimadár is megpihenhet a tatai tavon.

Forrás: http://www.kekduna.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=120998


[ 2008.11.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-