nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Megkezdődött a Papírgyár felszámolása oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Megkezdődött a Papírgyár felszámolása
Megkezdődött a lábatlani Piszke Papír Zrt felszámolása, nem tudni mi lesz a gyárban dolgozó 436 emberrel.

Üzemterület

2009.február 4.

A gyárépületben a cég legnagyobb hitelezője lecserélte a biztonsági szolgálatot saját embereire, lezárták az üzemrészeket és a területre bejárási tilalmat rendeltek el, így a dolgozók még személyes holmijaikért sem tudnak bemenni a gyárba. Információink szerint kedden (február 3) még a cég vezérigazgatóját sem engedték be a Zrt. területére. Az illetékeseket többszöri keresés után sem értük el. Azt továbbra sem tudni, hogy mi lesz a cég sorsa, eladják-e a gyárat vagy hogy a dolgozók megkapják-e béreiket.

Előzmények  (videó)

Ki fojtja meg a lábatlani Papírgyárat?  (Az Index.hu cikke)

PapírgyárMégsem bocsátotta el dolgozóinak egy részét a lábatlani papírgyár, de az emberek januárban nem kaptak fizetést, és az üzem nem termel. A Piszke Papír munkásai elmondták, hogy nem kell bejárni, a felmondásról nem kaptak értesítést, de a hónap eleji fizetésüket sem kapták meg.

Az ünnepek előtt még átvehették az öt hónapja elmaradt étkezési utalványokat és bért is kaptak. A Piszke Papír vállalat korábban 147 ember elbocsátását jelentette be az összesen 431 dolgozóból. Az üzem december közepe óta nem termel, egyes gépeket leszereltek, azonban a vezetőség még ezen a héten is tárgyal lehetséges befektetőkkel és megrendelőkkel a termelés újraindításáról. A gyár irányítói a tárgyalások lezárásáig nem kívánnak részeredményekről beszámolni.
  

Lábatlanon az első papírgyártó gépet 1925 februárjában helyezték üzembe. 1950-ben az üzem felvette a Lábatlani Papírgyár nevet, 1973 tavaszán már 28 ezer tonnás kapacitással működött. A vállalatot 1993-ban privatizálták, a görög Zeritis-csoport tulajdonába került, és részvénytársasággá alakult. Lábatlanon egyebek közt toalettpapírt, papírszalvétákat és háztartási papírtörlőket gyártanak.
  
Magyarországon a Zeritis-csoport érdekeltségébe tartozik a Szentendrei Papírgyár, és a papírhulladék-gyűjtéssel foglalkozó Budafok Recycling Zrt. A Piszke Papír honlapja szerint a lábatlani cég 2000-ben a Zeritis-csoport több mint 150 millió dolláros árbevételének csaknem egyharmadát adta.

forrás:kekduna.hu


[ 2009.02.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek