nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Megszaporodott iskolai hiányzások oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Megszaporodott iskolai hiányzások
Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban kap Szolgálatunk értesítést, jelzéseket gyermekek iskolai hiányzásairól.

A Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat bejegyzése

Ebbe beleérthetjük a sok-sok igazolatlan hiányzásokat is. A gond,akkor van igazán,ha már oly nagy mennyiségü hiányzást halmozott fel, vagy oly későn kapunk értesitést, hogy segíteni nehezen vagy egyáltalán nem tudunk. Pedig elkerülhető lenne a tömeges osztályismétlések, szabálysértési bírságok, családi pótlékok felfüggesztése és a családoknak ezek mind nem kevés kellemetlenségekkel járnak .

Egy közoktatási törvény passzusa éppen azt irányozza elő, hogy a gyermek annak a tanév végéig, míg betölti a 18 éves kort,addig iskolába járjon, (ez idő alatt szakmát szerezzen, nyelveket tanuljon a tanuló) ezt támasztja alá a gyermekvédelmi törvény jelzőrendszerének müködése is, hogy ez időszakban intenzívebb legyen a figyelés.

De kik felelnek azért mert a gyerek nem jár iskolába és képzettsége hiányában nem fog tudni elhelyezkedni (s jővőképe se lesz)?

Forrás: http://kucko.blog.hu


[ 2009.10.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-