nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Megújult a Micimackó Óvoda oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Megújult a Micimackó Óvoda
A Micimackó Óvoda energetikai korszerűsítésének záró-rendezvényére 2014.szeptember 17-én került sor. Képekkel!
Lábatlan Város Önkormányzata 2013-ban és 2014-ben összesen 3 db közintézményének energetikai korszerűsítését támogató pályázaton nyert el támogatást. A projektek közül elsőként a Micimackó Óvoda energetikai korszerűsítése valósult meg, melynek záró-rendezvényére 2014.szeptember 17-én került sor, az ünnepségen megjelent dr. Nemcsók Dénes Sándor, helyettes államtitkár és Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

A rendezvényen Dinnyés István, polgármester köszöntőjében elhangzott, hogy az Óvoda épület felújítására már rég megfogalmazódott az igény az Önkormányzat mellett az intézmény dolgozói részéről is. Az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Program 2013-ban megjelent egyik pályázatával teremtődött meg a lehetőség az épület megújulására. A pályázat a külső nyílászárók cseréjét, homlokzat és födém utólagos hőszigetelését támogatta. Mindezek mellett megtörtént a tető teljes felújítása is, mert a pályázatból megvalósult fejlesztések fenntartása enélkül nem lett volna lehetséges. A teljes felújítás összköltsége 55 mFt, melyből 35 mFt a pályázat támogatása, 6 m Ft az Önkormányzat önrésze az energetikai korszerűsítési munkákhoz, valamint 14 m Ft a tetőfelújítás költsége volt.

A Zengő Óvoda intézmény vezetője Ráczné Fülöp Erzsébet röviden ismertette az Intézmény történetét, mely működését 1939-ben kezdte meg, és bővítések után jelenlegi formáját 1978-ben nyerte el. 2012-ben Lábatlan város két Óvodája a Micimackó és a Zengő Óvoda szervezetileg összevonásra került és azóta a Micimackó Óvoda, mint a Zengő Óvoda tagintézménye működik. Az Intézmény 125 fő befogadására alkalmas, jelenleg 113 gyermek napközbeni ellátását végzi.

Dr. Nemcsók Dénes Sándor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Környezeti és Energiahatékonysági Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságának, helyettes államtitkári beszédében elhangzott, hogy az Intézmény felújítása nemcsak a fenntartási költségek csökkenését jelenti, hanem a helybeliek számára jobb életminőséget eredményez. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke Popovics György elmondta, hogy a települések képét a közintézmények, a polgármesteri hivatal és a sportpálya állapota határozza meg döntően. Helyesnek tartotta, hogy az Önkormányzat az intézményeit egy elfogadott koncepció szerint újítja fel. A fejlesztések megvalósulásának jó alapot jelent az állam adósságátvállalása, mivel, az Önkormányzatok hiteleik törlesztése helyett forrásaikat közintézményeik felújítására, helyi közszolgáltatások fejlesztésére fordíthatják.

A rendezvény keretében az Önkormányzat részéről Dinnyés István polgármester elismerő okleveleket adott át a pályázat elkészítésében, megvalósításában valamint az óvoda épület felújításában résztvevők számára. Az intézmény részéről Ráczné Fülöp Erzsébet az Intézmény udvarának fejlesztését támogatók részére adott át köszönő okleveleket.
A program lezárásaként a résztvevők megtekintették a felújított épületet

[ 2014.09.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-