nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Megváltozik a hulladékszállítás rendje oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Megváltozik a hulladékszállítás rendje

Tisztelt Lakosok! Az elmúlt években Lábatlanon a kommunális adó tartalmazta a hulladékszállítás díját is. A 2005. évi költségvetési koncepcióval, és a környező települések gyakorlatával összhangban megváltoztak a települési szilárd hulladék elszállításával kapcsolatos helyi jogszabályok, melynek főbb vonásait az alábbiakban ismertetjük. 2004. december 21-én a Képviselő-testület elfogadta a hulladék elszállításával kapcsolatos helyi rendeletet. Ennek értelmében 2005. január 1-től a hulladékszállítási díjat a lakosság közvetlenül téríti meg a szállítást végző RWE Umwelt Tatabánya Rt. (Szolgáltató) részére. A hulladékszállítási díj lakossági megfizetésével egyidejűleg a kommunális adó mértékét 8.000 Ft/év-ről 4.000 Ft/év mértékűre csökkentette az Önkormányzat. 2005. január 1-től kezdődően a Szolgáltató levélben közvetlenül megkeresi a lakosokat a hulladék elszállítására vonatkozó szerződés megkötése érdekében. A szolgáltatás igénybevétele a hulladékgazdálkodásról szóló törvény értelmében kötelező. A hulladékszállítási díj kötelező jellegéből ered, hogy nem lehetséges az igénybevételt mellőzni, vagy a szerződés meg nem kötésére hivatkozni, mert ez esetben a díj adók módjára behajtható. Társasházak esetén -amennyiben a társasház rendelkezik vele- a közös képviselő köt szerződést, a díjat a lakók fizetik a társasházi lakások számával arányosan. Ha nincs közös képviselő, akkor az igénybe vett gyűjtőedény lakásonkénti felosztása szerint történik a szerződéskötés és a számlázás. A kötelezően igénybe veendő szolgáltatás minimális mértéke:
- családi házas övezetben lakóingatlanonként egy, két személy esetén
  1 db 80 literes gyűjtőedény, heti egyszeri ürítéssel,
- családi házas övezetben lakóingatlanonként három, vagy több személy
  esetén 1 db 110 literes gyűjtőedény heti egyszeri ürítéssel,
- társasház esetén szerződésben rögzített űrtartalmú, lakásszám arányos
  méretű gyűjtőedényzet.
Természetesen nagyobb mennyiségű hulladék keletkezése esetén nagyobb méretű gyűjtőedényzet is igénybe vehető. A szerződés megkötésével egyidejűleg az igénybe vevő matricát kap a szolgáltatótól, melyet a gyűjtőedényen kell elhelyezni. A szolgáltatási díjat a lakosok negyedéves bontásban utólag fizetik meg közvetlenül a szolgáltatónak. A díjat a számla kézhezvételétől számított 15 napon belül kell megfizetni. A díj tartalmazza az évente kétszeri lomtalanítás költségeit is, valamint lehetőség van a Szolgáltató nyergesújfalui telepén évente 1 m3 építési törmelék térítésmentes elhelyezésére. A meg nem fizetett szolgáltatási díj adók módjára behajtható. Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az RWE által külön megküldött szerződést aláírás után küldjék vissza a Szolgáltató részére.
[ 2005.01.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek