nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Megyei vagyonnyilatkozatok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Megyei vagyonnyilatkozatok
Komárom-Esztergom megye országgyűlési képviselői közül többeknek még autójuk sincs, s van, akinek se háza, se telke.

Vagyonnyilatkozatok: ennyiből és így élnek képviselőink

Komárom-Esztergom megye országgyűlési képviselői közül többeknek még autójuk sincs, s van, akinek se háza, se telke. A nyilatkozatok szerint a legkevesebbet Kontur Pál keresi, a legtöbbet Michl József.

Bencsik János (Fidesz-KDNP) klíma és energiaügyi államtitkár vagyonnyilatkozata két tételtől eltekintve megegyezik a tavaly májusban leadottal. Ugyanannak a tatabányai lakásnak haszonélvezeti joga, annak a békésszentandrási szántónak, üdülőterületnek és üdülőnek a tulajdonosa, mint korábban. Takarékbetétben elhelyezett megtakarításai azonban 9,49 millió forintra nőttek (2,5 millióról), folyószámlán pedig mintegy egymillió forintot tart (a korábbi 7,3 millióval szemben).

Czunyiné dr. Bertalan Juditnak (Fidesz-KDNP), a megyei kormányhivatal közelmúltban kinevezett vezetőjének továbbra sincsenek ingatlanjai, és továbbra is ugyanaz a Toyota Corolla az övé fele részben, amelyről már májusi nyilatkozatában is beszámolt. Megtakarításai neki is növekedtek: míg májusban 640 ezer forintja volt takarékbetétben, addig a bevallás napján már 840 ezer. Készpénzben 920 ezer forintja volt január végén, míg májusban 747 ezer. Emellett sikerült a korábbi 2,8 millió forintos gépjárműlízingjét 2,3 millióra csökkentenie.

Kontur Pál (Fidesz-KDNP) nem kapott és nem is veszített semmit. Sem autója, sem tartozása, ellenben egy budapesti lakása van. Immár 1989 óta.

Lukács Zoltán (Fidesz-KDNP) sem gyarapította és nem is csökkentette vagyonát. Egy tatabányai 192 négyzetméteres ingatlan tulajdonosa fele részben. Skoda Superbet vezet, az autót részletre vette még korábban. Folyószámlán 1,228 millió forintja van, ez valamicskével kevesebb, mint nyáron.

Meggyes Tamás (Fidesz-KDNP)
nyár óta vett egy új autót is (1978-as Mercedese mellé), mégpedig egy 2001-es Toyota Previát. Takarékbetétben elhelyezett megtakarításai május óta nőttek, hétszázezer forinttal, valamint 1550 euróval. A bevallás időpontjában nála lévő készpénz viszont sokkal kevesebb most, mint májusban. Akkor 4,5 millió, most "csak" 700 ezer forint. A munkáltatói kölcsönt, amelyet korábban az esztergomi önkormányzattól kapott, úgy fest, már visszafizette, mert az ötmilliós tétel nem szerepel bevallásában. 16,5 millió forinttal tartozik egy banknak, és nyolcmillióval magánszemélynek, vagy magánszemélyeknek. Meggyes Tamás egy belterületi ingatlannak és egy üres teleknek teljes egészében, egy lakóháznak 11/25-öd részben tulajdonosa, földhasználati joga van egy külterületi erdőre, már egy gazdasági társaságnak sem tagja, a Mentest Kft-nek sem, amelynek nyáron még 25 százaléka volt az övé.

Michl József (Fidesz-KDNP) sem új ingatlant, sem személyautót nem vásárolt, szerzett nyár óta, továbbra is három ingatlanja van és egy autója sincs. Megtakarításai, a képviselői alapdíj hatszorosát meghaladó készpénze sincs, ahogy pénzintézetben sem tart pénzt. Banknak viszont tartozik 800 ezer forinttal, magánszemélyeknek pedig 1,2 millió forint tartozása van. Az előbbit minden bizonnyal az elmúlt fél évben vette fel, ugyanis nyári nyilatkozatában ez a tétel még nem szerepelt.

Dr. Molnár Attila (Fidesz-KDNP) ingatlanjait nem gyarapította, ahogy továbbra is ugyanaz a Citroen C5 van a nevén, amelyet még 2007-ben vásárolt, részletre. Megtakarításai neki sincsenek, tartozása viszont annál több: 16 millió forint. Nyáron ugyanennyivel volt adósa egy pénzintézetnek.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) sem gyarapította értékeit. Ugyanannak a tatabányai társasháznak tulajdonosa, fele részben, ugyanazt a Ford Focust vezeti immár 2006 óta. OTP részvényei most kevesebbet érnek (550 ezer forintot 1 millió 530 ezer helyett), de CIG Pannónia részvényekbe is fektetett. Takarékbetétben 280 ezer forintot tart, míg a hat havi képviselői illetményt meghaladó készpénz rubrikához százezer forintot írt be. Megtakarítása nyáron még mintegy 130 ezer forinttal volt több. Tartozásait csökkentette 2010-ben Schmidt Csaba. 1,18 millióval tartozik most banknak, nyáron még 1,38 millióra rúgott ez az összeg, és akkor még 3,5 millióval magánszemélyeknek is tartozott. Ezt is sikerült lefaragnia.

Szilágyi László (LMP) 34/47-ed részben birtokolt szári háza mellé 2010-ben vett egy 53 négyzetméteres budapesti lakást (amely fele részben az övé), s amelynek jogi jellege szövetkezeti. Autója továbbra sincs, 2500 darabos könyvtára viszont továbbra is megvan. Nem tartozik, és folyószámlán se tart pénzt.

Vágó Sebestyénnek (JOBBIK), ahogy az nyilatkozatából kiderül: született egy kisfia. A képviselő ugyanazt a Passatot vezeti, és ugyanazzal a tatabányai ingatlannal rendelkezik. Megtakarítása nincs, ellenben a 680 ezer forintos személyi kölcsöne továbbra is megvan.

Dr. Völner Pál (Fidesz-KDNP) is ugyannak a két ingatlannak tulajdonosa fele részben, mint nyáron. Szolgálati VW Passatját ezúttal is beírta nyilatkozatába, a bevallás időpontjában pedig 1,4 millió forint készpénze volt. Államtitkári és országgyűlési képviselői fizetését is beírta a nyilatkozatba, ahogy Bencsik János is.
A teljes cikk és a vagyonnyilatkozatok az alábbi linken érhetők el:

http://kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/vagyonnyilatkozatok-ennyibol-es-igy-elnek-kepviseloink-358439

Szűr Annamária

Forrás: www.kemma.hu


[ 2011.02.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-