nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Megyénk nyerte a termelési versenyt oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Megyénk nyerte a termelési versenyt
A megyék közül megyénk nyerte a termelési versenyt 2485 milliárd forinttal. Tavaly alig maradt el tőle Győr-Moson-Sopron megye

Megyénk nyerte a termelési versenyt 2485 milliárd forinttal

Továbbra is jelentős különbségek vannak Magyarországon belül, ha a legfontosabb gazdasági mutatókat vesszük figyelembe. A megyék közül megyénk nyerte a termelési versenyt 2485 milliárd forinttal. Tavaly alig maradt el tőle Győr-Moson-Sopron megye 2044,6 milliárdja. Nógrádban viszont egy év alatt mindössze 158,7 milliárd forintnyi értéket állítottak elő. Megyénkben tehát tavaly több mint tizenötször annyi értéket állítottak elő, mint Nógrád megyében.

A különbség oka, hogy az ország nyugati részén működik hazánk nagy gyárainak többsége. A győri Audi, a komáromi Nokia, a szentgotthárdi Opel, a tatabányai Grundfos vagy az esztergomi Suzuki mind a legnagyobb termelők között vannak. Az iparban tapasztalható különbségek látszanak a magyar munkaerőpiacon is, a hátrányos régiókban a legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta és a legmagasabb a munkanélküliség. A legtöbb, 1,2 millió foglalkoztatott Közép-Magyarországon van.

Tavaly a magyar ipar bruttó, aggregált termelési értéke 20 444,1 milliárd forint volt, ebből a legnagyobb mértékben Közép-Magyarország részesedett 5283,6 milliárddal. Ezen belül Budapesten 3452,3 milliárd forintnyi értéket állítottak elő. Alig maradt el az ország középső részétől a Közép-Dunántúl, ahol 4782,7 milliárd forintot termeltek, ezt pedig a Nyugat-Dunántúl követte 3233,5 milliárddal. A legkevesebb értéket a Dél-Dunántúlon állították elő, egy év alatt 1038,2 milliárd forintot. Ebből máris látszik, hogy majdnem ötszörös különbség volt az iparilag első és utolsó régió között.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2011.03.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-