nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Mi történt az Aranyban? oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Mi történt az Aranyban?
Rendhagyó tanítási nap az Arany János Általános Iskolában, melynek keretében Budapestre látogattak el.

Rendhagyó tanítási nap az Arany János iskolában az Állatok Világnapja alkalmából
 
2008. október 3-án rendhagyó tanítási napot tartottuk, melynek keretében 6 alsó tagozatos osztály a budapesti illetve győri állatkertbe látogatott el. Akik itthon maradnak az alsósok közül, azok is láthattak különböző állatokat, mert ők a süttői lovardába kirándultak.  Programjaik között szerepeltek még kézműves foglalkozások, vetélkedők az állatokról és filmvetítés is.
 Magyar tarka :)
A felső tagozatosok rendhagyó tanítási órákon vehettek részt.
 
Előzetesen kiselőadás versenyt hirdettünk, melyre képes bemutatókkal lehetett nevezni. A téma bármilyen állatokkal kapcsolatos dolog volt. Október 2-án mérték össze tudásukat az előadók. Húsz különböző témából összeállított prezentációt hallgathattak meg a jelen lévők. Ebből a zsűri döntése alapján tízen jutottak tovább. Ők mutathatták be másnap az osztályoknak a munkáikat.
 
 Az ötödik osztályosok, valamint az egyik hatodik osztály kézműves foglalkozáson só-liszt gyurmából különböző állatfigurát készített, előadásokat hallgatott a győztes kiselőadások közül, és drámajátékokat játszott.
A hetedikesek és a másik hatodik osztály  állatfigurás ajtódíszt készítettek, melyet őszi termésekkel dekoráltak; sor-és váltóversenyeket, állatos játékokat játszottak a tornateremben; kiselőadásokat hallgattak a győztes munkákból.
A nyolcadik osztályosok állati alapanyagokkal (túró, tojás, hús) kísérleteztek, érdekes dvd-t néztek, valamint agyagból állatokat készítettek.
 
A programok közötti szünetben került sor a kiselőadás verseny eredményhirdetésére. A legjobbak értékes könyveket vehettek át.
Eredmények:
6.osztály: 1.Ördög Fruzsina (Az ember hűséges társa)
7. osztály:1. Szakáll Richárd, (A szavanna élővilága)
                 2. Farnadi Tamás-Király Kristóf ( Ausztrália és Óceánia állatai)
                 3.Urbán Adrienn (A méhek)
8. osztály:1. Kétyi Balázs-Soóky József  (Clipperton a rejtelmes sziget)
                 2. Schrenk Ádám (A narvál)
                    Vas Vivien-Csapuka Zsanett (Veszélyeztetett emlősállatok)
                 3. Bánkuti Bianka (Esőerdő állatai)
                    Bánkuti Bernadett-Kalász Naomi  (A vadon állatai)
Különdíjban részesült: Vámos Zsófia-Szabó Vanessza (A tenger élővilága)
Gratulálunk!
 
A programok megvalósításához az iskola alapítványai, valamint a HOLCIM Szakszervezete biztosította az anyagi támogatást, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.

forrás: aranyisi.hu


[ 2008.10.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek