nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Micimackó Óvoda hírei oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Micimackó Óvoda hírei
Búzás-hegyi búcsúkirándulás, kürtős kalács sütés, gyermeknapozás, búcsúztatás a Micimackó óvodában május-júniusban
Pillangó csoport hírei :

Környezeti nevelési programunkat követve gyakran kirándulunk, kedvenc helyünk a Búzás –hegyi sétaút , ill. a hegy „megmászása”.
Idén kitaláltuk, hogy a búcsúkirándulásunk ott legyen és a szülők támogatásával egy egész napos „bográcsolásos” programot terveztünk .
Május 25-én reggel fél 9-kor indultunk az óvodától, izgatottan vitte mindenki a hátizsákját.
Mikor megérkeztünk , kakaós csiga tízórai várta őket. Ezután kötetlen játék folyt különféle udvari ügyességi eszközökön, ugrálón. Eközben tüzet raktunk és elkezdődött a bográcsolás. Mialatt pirult a hagyma, szalonna , megmásztuk a nagy Búzás-hegyet! Visszaérve tovább játszottunk, nassoltunk, ittunk! Meglepetésként léggömbökre ráírtuk 1-1 gyerek nevét ill. kívánságát és azokat egyszerre a magasba engedtünk. Gyönyörű látvány volt! Aztán lassan elkészült az ebéd, megterítettünk és jól belakmároztunk. Ebéd után mindenki kapott fánkot ill. a délelőtt folyamán sütöttünk kürtős kalácsot, abból is csemegéztünk. Kimerülten, de boldogan, élményekkel tele érkeztünk vissza az óvodába fél 3 felé.
Köszönjük a sok-sok segítséget és finomságokat az Ángyán szülőknek, Pistának , ill. Oláh Nikike anyukájának!

A Pillangó csoport gyermekei és felnőttei

Ezen a napon meglepetés várta az óvodában maradt gyermekeket is.
Helga néni és Melinda néni kürtőskalácsot készített az apróságoknak.
A recept a következő:
Végy : 1 kg lisztet, 5 dkg élesztőt, 1 csomag vaníliás cukrot , 10 dkg olvasztott vajat, 2 tojást, 3 dl langyos tejet, 5 evőkanál porcukrot, csipet sót , két citrom reszelt héját és étolajat.
Gyúrd össze a hozzávalókat (készíts kelt tésztát), dagaszd, míg hólyagos nem lesz. Hagyd pihenni egy órát. Addig készítsd el a sütőhelyet. Téglából rakj ki egy keretet öntsd bele a faszenet és hagyd felizzani. A megkelt tésztát nyújtsd ki , vágd csíkokra, tekerd a bőven olajozott sütőfára. Olajozd meg a tésztát, forgasd fahéjas cukorba és viheted is sütni. 10 perc sütés után már kínálhatod is a gyermekeknek!

Május 28-án, hétfőn Gyermeknap alkalmából a Palinta együttes zenés műsorral szórakoztatta a gyermekeket, majd fagyizni indultak a csoportok. A cukrászdából visszatérve színes labdákat, homokozó játékokat vehettek birtokba az óvodások. Köszönjük Gubody Ádámka szüleinek a támogatást!
Június 6-án (szerdán) utolsó munkanapját töltő vezetőnket Schäffer Ági nénit köszöntötték a gyermekek, aki 40 évet dolgozott a Micimackó Óvodában.
Minden csoport a saját maga készítette ajándékkal és közös énekkel búcsúzott tőle.
Jó egészséget, pihenést és tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk.

A Micimackó Óvoda dolgozói és gyermekei

[ 2012.06.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-