nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Multimédiás hittanverseny Szentesen oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Multimédiás hittanverseny Szentesen
Az idén felmerült bennünk a gondolat: mi lenne, ha kipróbálnánk magunkat egy országos szintű bibliaismereti-illetve egyháztörténeti versenyen.

MULTIMÉDIÁS HITTANVERSENY SZENTESEN

A lábatlani gyülekezet hittanosai évek óta nagyon szép eredményeket érnek el a Tatai Református Egyházmegye által szervezett hittanversenyeken.
Az idén felmerült bennünk a gondolat: mi lenne, ha kipróbálnánk magunkat egy országos szintű bibliaismereti-illetve egyháztörténeti versenyen.
A Református Pedagógiai Intézet honlapján olvastuk a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola multimédiás hittanversenyre való felhívását, melyet az idén a szentesiek már a 7. tanévben szerveztek meg. Elsősorban református iskolák számára hirdették meg ezt a korszerű, számítógépes ismereteket is igénylő versenyt, de szívesen fogadták gyülekezetek jelentkezését is.
Két fős csapatokkal lehetett benevezni, három korosztályban (3-4. osztály; 5-6. osztály; 7-8. osztály). Mi egy csapattal indultunk a III. korosztályban (7-8. osztály), két kiváló nyergesújfalui hittanossal, ECKL GERGŐVEL és VARGA DÁVIDDAL.
Március 8-án, pénteken került sor e magas szintű, komoly felkészülést igénylő versenyre, melyen a lábatlani gyülekezet nemcsak az Egyházmegyét, de az egész Dunántúli Egyházkerületet is képviselte.
Az iskola dísztermében tartott rövid áhítatot követően a tanári kórus adta elő Berkesi Sándor: Orando et laborando, valamint Gárdonyi Zs. - Kádár F.: Hatalmas Isten... (Magyar ének) című kórusműveit. Ezt követően a versenyen 40 gyermek mérhette össze bibliaismereti tudását. Az idei versenyfeladatok mottója "A hitvallás éve - 2013" volt, hiszen négyszázötven éve hatja át gondolkodásmódunkat, nyelvezetünket, lelkiségünket az a Heidelbergi Káté, amely 1563-ban a pfalzi fejedelemség székhelyén született. Meghívott előadó Böjte Csaba testvér volt, aki a szeretetteljes nevelésről tartott hitmélyítő előadást.
A versenyfeladatok megoldása másfél órát vett igénybe, fél 2-kor került sor az eredményhirdetésre. A 3. korcsoportban indult a legtöbb csapat, összesen 8, melynek rangsora a következő:
1. debreceni Kölcsey Ref. Ált. Iskola csapata;
2. budapesti Szenczi Molnár Albert Ref. Iskola csapata;
3. nyíregyházi Jókai Mór Ref. Iskola csapata;
4. Lábatlani Református Egyházközség csapata: ECKL GERGŐ és VARGA DÁVID;
5. makói Kálvin téri Ref. Iskola csapata;
6. kunszentmiklósi Baksay Sándor Ref. Ált. Iskola csapata;
7. gyulai Magvető Ref. Iskola csapata;
8. kunszentmiklósi Baksay Sándor Ref. Ált. Iskola csapata.
Büszkeséggel tölthet el minket Gergő és Dávid nagyszerű teljesítménye, mellyel bebizonyították, hogy tudásukkal, felkészültségükkel a református iskolák tanulói között is kiválóan megállnák a helyüket. Felkészítő hitoktatójuk: Darányiné Csonka Valéria ref. lelkész.
Az elért eredményhez szívből gratulálunk, és a lábatlan-nyergesújfalui gyülekezet nevében köszönjük a sok-sok tanulást, lelkesedést, mellyel ismét öregbítették református közösségünk, és egész településünk hírnevét.

[ 2013.03.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-