nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Munkabér a Garancia Alapból oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Munkabér a Garancia Alapból
Megindult a Papírgyár felszámolása. Az első intézkedések között fog szerepelni a bérek kifizetése. 

A bíróság elrendelte a lábatlani Piszke Papír Zrt. felszámolását, a felszámolóbiztos tájékoztatta a 420 fős gyár üzemi tanácsát, hogy tervei között a csoportos létszámleépítés is szerepel - közölte pénteken Harsányi Imre, az üzemi tanács elnöke.

Ecsédi András, az ÁFI Vagyonkezelő Zrt. felszámolóbiztosa elmondta, első intézkedésként az állami bérgarancia alaphoz fordulnak, ugyanis a dolgozók sem januári, sem februári bérüket nem kapták meg a görög tulajdonostól. Ezt követően egyeztetnek az érdekvédelmi szervezetekkel, majd csoportos létszámleépítést jelentenek be, de ezzel párhuzamosan megkísérlik értékesíteni, vagy újraindítani a gyárat.

A szakszervezet tájékoztatója:

2009. március 6-án tárgyalást folytattam a Piszkei Papír Zrt.-nél kinevezett felszámolási biztossal, az ő kérésére közlöm a tény: az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. képviseletében Ecsédi András úr felszámoló biztos megkezdte működését és felvette a kapcsolatot az érdekképviseleti szervezetekkel.

Hétfőn kiépíti a megfelelő ügyintézési rendszert a gyáron belül és elkezdi a munkáját. Jelenleg a felszámoló biztos teljes jogkörrel munkáltatói jogkört gyakorol. Hétfőn az első lépése az elmaradt munkabérek Munkabér Garancia alapból való igénylése. Az átfutási ideje várhatóan az elmaradt kéthavi munkabérek juttatásának: március vége. Az áprilisi bérek igénylési kezdete: 04-10, hozzájutás max 3 hét.

Ezen a találkozón egyebek mellett szóbeli szándéknyilatkozat hangzott el az esetleges csoportos létszámcsökkentés szándékáról is. A vdsz országos elnökségét felkértem a jővőbeni tárgyalásokon való részvételre, amit elfogadtak. Ecsédi András úr fontosnak tartott egy munkásgyűlést is, ahol a véleményeket megismerve a továbblépés elősegítése szempontjából van jelentősége.
A megbeszélésen jeleztem a tb bíztosítás fizetésének a fontosságát a dolgozóknak,hogy ne maradjanak ellátatlanul a következő időkben sem. Javasoltam a gyári tűzoltószolgálat visszaállítását is tűz, illetve vagyonvédelmi szempontból. Ilyen esetben egy cégnél ha felszámolás megkezdődik  az idő a nagy tényező. A vagyont pályáztatni kell.azt elbírálni,stb....
Mindenkinek azt javaslom,hogy önként, hacsak nincs más munkahelye: ne számoljon le! Ilyen esetben a  Mb.gar.alap terhére max kb.925 000 Ft fizethető ki.A többi követelés érvényben marad, a fenmaradó vagyon terhére. Ez megintcsak idő.
Mi tudjuk a legjobban,hogy a teljes vagyonérték mennyi.A tartozás ehhez képest semmi.Amennyiben lezárul a felszámolás: Lehetséges a cégünk működtetése, mégha csökkentett létszámmal is.De az is benne lehet, hogy a magyar tőke szerephez jut és még több munkahely lesz.
Tehát a variációk száma megnövekedett,ismét.
A felszámoló biztos úr hétfőtől az irodaházban, elérhető lesz folyamatosan.
Zatykó János úrral, a Komárom-Esztergom megyei országgyűlési képviselővel ismertettem a jelenlegi helyzetet. Török István úrnak Lábatlan polgármesterének megköszöntem az eddigi segítségét. Jelen helyzetben elmarad a vdsz helyi iroda megnyitása, okafogyottá válik a nagyköveti tüntetés is . Amennyiben új információhoz jutok ismertetem.


Harsányi Imre


[ 2009.03.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek