nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Munkanélküliség oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Munkanélküliség
A nyilvántartott álláskeresők száma 15,9 százalékkal nőtt Komárom-Esztergom megyében 2008 novemberében a korábbi év novemberéhez képest.

Komárom- Esztergomban a legsúlyosabb a munkanélküliség

A nyilvántartott álláskeresők száma 15,9 százalékkal nőtt Komárom-Esztergom megyében 2008 novemberében a korábbi év novemberéhez képest. Hasonlóan nagyarányú létszámnövekedés egyetlen megyében sem következett be – tájékoztatott a regionális munkaügyi központ.

Az októberi enyhe mérséklődést követően egy hónap alatt 8,1 százalékkal, azaz 632 fővel nőtt a megyében nyilvántartott álláskeresők száma, a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított arányuk elérte az 5,8 százalékot. A munkaügyi központ statisztikái szerint novemberben három munkáltató jelentett be csoportos létszámcsökkentést, melyek együttvéve 430 fő munkaviszonyának megszűnésével járnak.

Novemberben még viszonylag kevés létszámleépítési bejelentés történt, közülük kiemelkedik a lábatlani Piszke Papír 147 fős és a tatabányai Sanmina-SCI 400 fős elbocsátása. Decemberben Komárom-Esztergom megyében 3096 embert érintettek a nyilvánosságra került létszámcsökkentési szándékok a következő cégeknél: Bowden Kft. (60 fő), Borg-Warner (172 fő), Foxconn (1000 fő), Magyar Suzuki (1200 fő), Perlos (500 fő és 110 kölcsönzött dolgozó), Tondach (54 fő).


[ 2009.01.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek