nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Munkásgyűlés a Papírgyárban oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Munkásgyűlés a Papírgyárban
Február 19-én rendkívüli munkásgyűlés - családok megélhetése került veszélybe - további lépések a rendezés érdekében

A 24 óra újság munkatársa hétfőn a gyárnál működő szakszervezet könyvtárában látta azt a levelet, amelyet a csoport vezetője, Uzsák János létesítményi tűzoltóparancsnok írt alá és a címzett a cég vezetése volt. Ebben az áll, hogy a létesítményi tűzoltók – akik a napi, műszakban végzett munkájuk mellett baj esetén léptek, lépnek akcióba – bizonytalan ideig nem vállalnak szolgálatot a gyár területén. A döntés hátterében a januárban teljesített szolgálati órák után elvárt díjazás körüli vita áll.

Szintén papírgyári hír, hogy a szakszervezeti választmány rendkívüli ülést tartott. Egyhangú szavazással született meg a döntés, mivel a cég nem fizette ki, nem utalta át a dolgozók esedékes fizetését, minden szakszervezeti tag 10 ezer forint rendkívüli segélyt kap. A pénzt kedd délelőtt tíz órától vehetik fel a tagok a szakszervezeti könyvtárban.

Harsányi Imre tájékoztatója

Ismertetem a jelenlegi helyzetet. Fizetés nem volt.A tulajdonosi szándék és döntés nem ismert a cégről. Mivel nem volt fizetés, a dolgozók saját illetve családjának megélhetése veszélybe került.Ezzel kapcsolatban rendkívüli munkásgyűlést kezdeményezek: 2009 február 19-én a szakszervezet könyvtárban 11 órakor.Ezen a gyűlésen kialakítjuk a további lépéseket a fizetések mielőbbi rendezésére.

2009.02.17.

Tisztelt Fórumozók!
A Piszkei Papír Zrt.szakszervezeti Választmánya egységesen úgy döntött,a szakszervezeti titkári előterjesztésére,hogy a jelenlegi helyzetben holnap délelőtt 10 órától, a szakszervezeti könyvtárban 10 000ft összegben a szakszervezeti vagyonból,a kialakult helyzet miatt (fizetés)a tagoknak átmeneti segítséget nyújt.
Egyúttal szeretném kifejezni köszönetem a hozzászólóknak,és annak is aki javasolta mint lehetőséget,információs lehetőséget.
A többi javaslattal kapcsolatban kapcsolatban: mi ennél is többet tettünk.
Mindenkinek köszönöm a kritikus hangvételt,mert jogosnak tartom az indulatot.
A munkahely elvesztése,vagy esetleges bekövetkezése családokat tesz tönkre.
Olyan helyzetben amikor a családi tartalék nincs..........
A banki hitel meg ketyeg.
Az utóbbi egy évben, olyan helyzetben értünk el eredményeket,mint szakszervezet,ahol a pénzügyi mutatók nem voltak fényesek.
De el kell ismerni a cégvezetés hozzállását is.
Minden kérdésről tárgyalásokat folytattunk.
Ebben a tekintetben a cégvezetés nyitott volt,kivéve az utóbbi időszakot ahol a cégvezetés mozgástere beszükült,bizonyos tulajdonosi döntések következtében.
Tehát kezdjük 2007. december 28-tól.
A szakszervezet tárgyalás útján elért egy olyan eredményt,hogy minden dolgozónak beletett a zsebébe 41 900ft adható juttatást.A 2008-as béremelés úgy kezdödőtt,hogy 2% egészségpénztári juttatás.
Tárgyalás után lett 5.5 hozzátéve minimális 3-ék a többi a bérfeszültségek csökkentésére mint lehetőség a munkahelyi vezetők részére.
Én 2006 januárban lettem megválasztva mint szakszervezeti titkár,akkor velem tényként közölték,ogy 3% lesz a bér.Amint ajánlatként vettem,de tény lett.
Innen jutottam oda a 2008-as évhez ahol bértárgyalást folytattunk.
A munkahelyi körülményekkel kapcsolatban:a munkahelyi vezető elrendelte a munkavégzést olyan körülmények között ami szerintem kimerítené még az állatkínzás fogalmát is,de amit szerettem benne,hogy a szakszervezet felé írányította dolgozót,hogy rajtam kérje számon.
de volt olyan is aki hátbaverést egy női dolgozónál munkára való ösztökélés tekintetében elfogadott módszernek gondolt,de most a legnagyobb munkásképviselő képében tetszeleg.
Azt viszont meg tudják mondani azok akik a szintén hálátlan feladatot vállalták,mint munkavédelmi képviselők,milyen falakba ütköztek.Pénzhiány...Ennyi.
A többivel kapcsolatban, ha valaki névvel kérdez válaszolok.(és nem üzemi titok körébe tartozik)

Tisztelettel:Harsányi Imre


[ 2009.02.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek