nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Nagyböjti készület 2011 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Nagyböjti készület 2011
A Családok évében. A nagyböjti idő alkalom arra, hogy felismerjük gyengeségeinket és befogadjuk a bűnbánat szentségének megújító kegyelmét.

A keresztségben részesévé váltunk Krisztus életének. Keresztségünk Isten ajándéka, jelenvaló találkozás Krisztussal, aki őszinte megtérésre hív. A keresztség és a nagyböjt között szoros kapcsolat van: az ember a keresztségben hal meg a bűnnek, és lesz részese a feltámadt Krisztus új életének.
A nagyböjtben a katekumenek útját járhatjuk végig. A vasárnapi evangéliumok végigvisznek az Úrral való találkozás útján. Az út a húsvéti szent három napban teljesedik ki, az éjszakai virrasztásban, amikor megújítjuk keresztségi fogadalmunkat. Ha megmerítkezünk a kereszthalál és a feltámadás misztériumában, megszabadulunk az anyagi dolgokhoz való ragaszkodástól, nyitottá válunk Isten és a felebarátok felé. Közösséget vállalunk a szenvedésben, hogy mély megtérés menjen végbe éltünkben. A nagyböjti idő alkalom arra, hogy felismerjük gyengeségeinket és befogadjuk a bűnbánat szentségének megújító kegyelmét. (XVI. Benedek pápa nagyböjti üzenete alapján)
A Családok évében különös szeretettel imádkozzunk családjainkért, a házasságra készülőkért, a gondokkal küzdőkért, a sebzett családokért, a magányosokért, egész plébániaközösségünk nagy családjáért!

A naptár letölthető formátumban:

Nagyböjti készület - doc

Nagyböjti készület - pdf

Egyházi naptárak és heti hirdetések


[ 2011.03.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-