nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / „Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk…” oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
„Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk…”
Hangzik az egyik legősibb, az Erdélyi Himnusz szövegében. Bizony nagy szükség van a mai világban az összefogásra és az összetartásra.
És ebben nem szabad hogy határok népeket, közösségeket válasszanak el egymástól.

Ennek az összetartozásnak a Magyarságnak a vállalása, ápolása a mai napon szűkebb hazánkban, a lábatlani Református Templomban ismét – sokadszorra- jó példáját mutatta, Darányiné Csonka Valéria lelkészasszony és a lelkes református testvérek szervezésében, hiszen vendégül látták a romániai Érszakácsiból Nagytiszteletű Gál Sándor lelkipásztort,valamint kedves feleségét, az érszakácsi Polgármester Urat és családját, és nem utolsósorban az érszakácsi testvéreket.
Ízléses plakátokkal hívták a lábatlani testvéreket- katolikusokat és reformátusokat egyaránt- a mai Ünnepi Istentiszteletre
.Nagy örömmel mentünk, elég sokan összegyűltünk a templomban,örültünk vendégeinknek és egymásnak. Az igehirdetést a Nagytiszteletű Vendég lelkipásztor Úrtól hallgathattuk meg. Nagyon tanulságos szívhez szóló igehirdetést hallottunk. A Lelkipásztor Úr többek között szólt arról, hogy igazi közösséget csak keresztyén ember képes alkotni, hiszen a közösség formáló ereje az Úristenben való hit, és az emberi szívekből, őszintén és feltétel nélkül, szeretetből jön.
Az igehirdetés után nagyon szép műsorral kedveskedtek a hittanos gyermekek, ami szintén Darányiné lelkészasszonynak, és persze a lelkes hittanosoknak köszönhető. Hallhattunk szép verseket és előadásokat is Tőlük. Somogyi Kata előadásában szép Erdélyi éneket hallhattunk, ami szintén jó érzéssel fogott el mindenkit, főleg vendég testvéreinket. Ezután Daróczi Gabriella következett gyönyörű énekekkel.
Az Istentisztelet végén a gyülekezet állva fogadta a lelkészi áldást
Majd elénekeltük az Erdélyi és a Magyar himnuszt.
A templomból kiérve külön-külön kézfogással megköszöntük ezt a gyönyörű napot és a szép szavakat a vendég Lelkész Úrnak és kedves feleségének , valamint Darányiné lelkészasszonynak.
A gyülekezeti teremben egy sütemény és egy pohár ital mellett még egy kis időt eltöltöttünk egymással, beszélgettük majd nyugodt szívvel, jóleső érzéssel indultunk haza.
Jóságos Úristen köszönjük Neked, hogy ismét házadban lehettünk, szeretetedben részesülhettünk, és hogy erőt, kitartást adtál azoknak, akik mindezt lehetővé tették számunkra,tartsd meg Őket nekünk sokáig. ÁMEN

Somogyi Imréné


[ 2009.10.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-