nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Négy órás nyári diákmunka oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Négy órás nyári diákmunka
A támogatás előfeltétele, hogy a diák a lakóhelye szerint illetékes járási hivatal munkaügyi kirendeltségen nyilvántartásba vetesse magát.

 A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Munkaügyi Hivatal koordinálása mellett a megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási hivatalok járási munkaügyi kirendeltségei megvalósításával „A nyári diákmunka elősegítése 2014” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít.

A programmal kapcsolatban az alábbi összefoglaló tájékoztatást adom:

- A központi program keretében történő foglalkoztatásra az önkormányzatok és 100 %-ban önkormányzati tulajdonú, önkormányzati alaptevékenységet végző intézmények nyújthatnak be munkaerőigényt és kérelmet az Esztergomi Munkaügyi Kirendeltségen.

- A program célcsoportjába a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok tartoznak.

- A munkaerőigényben meghatározott képzettségi előírás figyelembe vételével, a kirendeltség munkaerő közvetítést végez, ami előfeltétele a támogatás megállapításának.

- A közvetített diákok közül a munkáltató választja ki a számára az adott feladat ellátására legmegfelelőbb jelöltet.

- A program keretében támogatást nyújtani csak a célcsoportba tartozó és közvetített diák munkaviszonyban történő foglalkoztatásához lehet.

- A támogatás lehetséges ideje a 2014. július 1. és augusztus 31. közötti időszak.

- A program keretében ebben az időszakban maximum 1 hónap időtartamra, napi 4 órás, munkaviszonyban történő foglalkoztatás támogatható.

- A programban támogatásként a munkabér 100 %-a téríthető meg, ami azonban nem lehet magasabb, mint a minimálbér – szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum – időarányos része (77.125,-Ft, ill. 88.500,- Ft).

- Egyéb, a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költség, különösen a foglalkoztathatósági vizsgálat, vagy az esetlegesen felmerülő szociális hozzájárulási adóteher e program keretében nem számolható el.

A támogatás másik előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó-, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal munkaügyi kirendeltségen nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal I. munkaügyi kirendeltségre befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

A támogatás kizárólag kirendeltségünk által a munkaerőigényre közvetített diák munkaviszonyban történő foglalkoztatásához nyújtható, vissza nem térítendő formában, amely a tárgyhót követően benyújtott elszámolási dokumentumok alapján utólag kerül kifizetésre.

Érdeklődni lehet a polghiv@labatlan.hu e-mail címen.

Jelentkezni lehet 2014. június 25-én 16 óráig a Polgármesteri Hivatal Titkárságán.Esztergom, 2014. június 20. Üdvözlettel:


Szekeresné Horváth Zsuzsanna
kirendeltség-vezető


[ 2014.06.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek