nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Négyóránként jár a vonat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Négyóránként jár a vonat
Nyugati és Esztergom között csak egy szerelvény forog, kb. 4 óránként lesz vonat.

Az esztergomi vonalon négyóránként járnak a vonatok

Változatlanul bizonytalan a vasúti közlekedés megyénkben is. A Déli és a Keleti pályaudvar továbbra sem fogad és nem is indít vonatokat. A Nyugati és Esztergom között csak egy szerelvény forog, kb. 4 óránként lesz vonat. A vasutassztrájk idején a menetrend szerint közlekedő járatok mellett rásegítő buszokat indít a Vértes Volán. A vasúttal párhuzamos vonalakon a sztrájk ideje alatt elfogadják az érvényes dolgozó és tanuló vonat-bérleteket.

Forrás: www.kekduna.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=122711

Korábban:

Az egész országban áll a vasúti közlekedés, alig mozognak vonatok. A vonatközlekedés a sztrájk alatt nem kiszámítható, ez a szolgáltatás szinte nem vehető igénybe. A szakszervezet szerint Kelet-Magyarországon, Közép-Magyarországon a vasúti vonalak teljesen leálltak, Nyugat-Magyarországon egy-két vonalon járnak a vonatok.

Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke elmondta: az InterCity és a belföldi gyorsvonati közlekedés gyakorlatilag megszűnt a sztrájk miatt. Kora reggel Győrből több vonat nem indult el, Hegyeshalom és Tatabánya felé. Komáromba csak egy vonat indult a 7.33-as gyors. Kavalecz Imre szerint a vonatok mai indulása nagyban a műszakváltástól függ.

Forrás: www.kekduna.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=122448

Korábban:

Pénteken még nem, de hétfő 24 óráig biztosan sztrájkba lépnek a vasutasok - közölte Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Az általános közszolgálati sztrájkról csütörtökön este döntött az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság, eszerint január 12-től határoztatlan idejű közszolgálati sztrájkot hirdetnek. Gaskó Isván szerint az utóbbi megelőzhető lenne, ha sikerülne megállapodni a kormánnyal.

A vasutassztrájkkal kapcsolatban Gaskó István elmondta: annyian támogatják a munkabeszüntetést, hogy az elég a vasúti forgalom megbénításához. A sztrájkban várhatóan a MÁV Start munkavállalói vesznek részt, így a jegy- és kocsivizsgálók, a forgalmi területen dolgozók csatlakozhatnak a munkabeszüntetéshez, de a pályamunkások és a gépészek támogatására is számít a szakszervezet. A mozdonyvezetők felveszik a munkát, de nem lesz, aki elindítsa a vonatokat - közölte a szakszervezeti vezető.

Ez lesz egyébként a február 1-e óta a hatodik vasutas sztrájk. A követelések nem változtak, így a VDSZSZ továbbra is a MÁV Cargó privatizációjából részesedést akar minden dolgozónak, illetve 10 százalékos kiszervezési pótlékot az érintett munkavállalóknak.

Forrás: www.kekduna.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=122292


[ 2008.12.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-