nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Nem lesz ebadó Lábatlanon! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Nem lesz ebadó Lábatlanon!
Az új adónem esetleges bevezetésének hatásait a városvezetés felmérte, ...átgondolva az ebrendészeti hozzájárulás 2012. évi bevezetését elvetette.

Az Országgyűlés többsége 2011. novemberében elfogadta az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítását, mely lehetőséget ad a települési önkormányzatoknak "ebrendészeti hozzájárulás" (ebadó) kivetésére évente 6000 Ft, veszélyes ebek esetében 20 000 Ft összegben. Az adó alól mentesül az állatmenhelyről átvett, a chippel ellátott, és az ivartalanított eb tulajdonosa.

Az új adónem esetleges bevezetésének hatásait a városvezetés felmérte.

A gazdasági válság begyűrűző hatása, a helyi cégek megszűnése, a közüzemi díjak emelkedése és az adóváltozások összességében jelentős mértékben emelték a lábatlani családok kiadásait. Álláspontunk szerint a lakosság terhei tovább nem növelhetők. Az ebadó bevezetése -a jelenleg is súlyos problémát jelentő- kóbor ebek számát gyarapítaná, ugyanakkor az ebállomány felmérése, azonosítása és nyilvántartása, az adó behajtása jelentős erőforrásokat igényelne. Az adónemből származó csekély bevételhez számos költséges ebrendészeti feladat ellátása társulna.
Lábatlan Város képviselő-testülete a fentieket átgondolva az ebrendészeti hozzájárulás 2012. évi bevezetését elvetette.

Kérünk ugyanakkor minden eb tulajdonost, hogy az állat mikrochippel történő ellátásáról, vagy szükség esetén ivartalanításáról gondoskodjon, melynek költsége nem éri el az adó éves mértékét, így közösen megakadályozhatjuk a nem kívánt szaporulat újratermelődését, továbbá jogszabályi változás esetén a fenti beavatkozások adómentességet biztosítanak a tulajdonosnak.

Polgármesteri Hivatal


[ 2012.01.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-