nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Nem lesz kamatmentes kölcsön oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Nem lesz kamatmentes kölcsön
Lábatlan képviselő-testülete úgy döntött, hogy a továbbiakban nem vehető igénybe a kamatmentes kölcsön, mivel akadozik a visszafizetés.

2008-ban összesen 21 fő részére adott az önkormányzat kamatmentes kölcsönt. Új kölcsönök juttatására akkor van lehetőség, ha a korábbi adósok tartozásukat rendszeresen és időben törlesztik. Sajnos az elmúlt időszakban a kölcsönök visszafizetésének morálja megromlott, 2009. január 1-jén összesen 1.357.698-Ft meg nem fizetett tartozást tartott az önkormányzat számon, amelyek között nem ritka a 2006-ban, vagy korábban lejárt határidejű követelés. A tartozások adók módjára történő behajtására a nem fizető kötelezettek szociális helyzetéből adódóan nincs sok esély.

A gazdasági válság miatt növekvő munkanélküliség településünk szociális ellátórendszerét fokozottan fogja terhelni. Ezért célszerűbb - a kamatmentes kölcsön folyósításának felfüggesztése mellett - a fennmaradó források átmeneti segélyként történő kifizetése. A jogosultsági feltételek fennállása esetén így lényegesen több rászoruló családon lehet segíteni 2009-ben.


[ 2009.02.16. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek