nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Nőtt az álláskeresők száma oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Nőtt az álláskeresők száma
Gyengén, de nőtt az álláskereső száma megyénkben. A múlt hónapban 106 fővel többet kerestek állást, mint júliusban.

Gyengén, de nőtt az álláskereső száma megyénkben

Gyengén, de nőtt az álláskereső száma megyénkben. A múlt hónapban 106 fővel többet kerestek állást, mint júliusban. Megyénk munkaerőpiaci mutatói az előző havihoz képest kissé kedvezőtlenebbül alakultak. Az elmúlt hónapban egyedül az Esztergomi Kirendeltségen nyilvántartott álláskeresők száma csökkent, 21 fővel. Két körzetben, Tata és Komárom térségében egy kissé emelkedett a létszám. A tatai térségben 12 fővel nőtt, így a hónap végén 1.003 álláskereső szerepelt.

A Komáromi Kirendeltségen is csak másfél százalékkal emelkedett a létszám, így a hónapot ez a kistérség 1.042 álláskeresővel zárta. Megyénk további három térségében a létszámnövekedés hatására a becsült kistérségi ráta egyaránt 0,1 százalékponttal emelkedett. A Oroszlányi Kirendeltség állománya 1,6 %-kal (11 fő) bővülve 691 főre változott, amihez 5,6 %-os térségi mutató párosult. A megyeszékhely kirendeltségén 2.029 főt tartottak nyilván, akiknek száma 2,1 %-kal (41 fő) emelkedett egy hónap alatt. Így a Tatabányai Kirendeltségen nyilvántartottak a gazdaságilag aktív népesség 5,0 %-át fedték le.

A Kisbéri Kirendeltség 641 fős állománnyal és 7,2 %-os becsült rátával zárta az augusztusi hónapot. Ebben a kistérségben az álláskeresők száma 2,4 %-kal (15 fő) emelkedett egy hónap alatt. Az előzőeknél valamivel erősebben, 3,2 %-kal (33 fő) növekedett a Dorogi Kirendeltségen nyilvántartottak száma, ami a relatív mutató értékében 0,2 százalékpontos emelkedést okozott. E kistérségben az álláskeresők száma a hónap végén 1.078 főt, a gazdaságilag aktív népességen belüli arányuk 5,9 %-ot mutatott.

Az egy évvel korábbi helyzethez viszonyítva az álláskeresők száma három körzetben emelkedett egyben pedig gyakorlatilag változatlan maradt. Ezek közül a legjelentősebb változást a tatai kistérségben bekövetkezett, 8,0 %-os (74 fő) létszámnövekedés jelentette, ami az álláskeresők gazdaságilag aktív népességen belüli arányának 0,3 százalékpontos emelkedését vonta maga után. Tatabánya körzetében 5,2 %-kal (100 fő), az Oroszlányi Kirendeltségen 4,5 %-kal (30 fő) nőtt az álláskeresők száma, aminek hatására mindkét térség mutatója 0,2 százalékponttal emelkedett.

Az Esztergomi Kirendeltségen nyilvántartottak állományában tapasztalt, mindössze 3 fős létszámnövekedés viszont nem módosította a térségi mutató értékét. A fennmaradó három kistérségben a megye egészére jellemzővel ellentétes változás következett be, de ezek közül Komárom körzetében csak csekély, 1,0 %-os (11 fő) létszámmérséklődés mutatkozott, aminek hatására a kistérségi mutatóban is csupán 0,1 százalékponttal lett alacsonyabb.

A Kisbéri Kirendeltség becsült rátája 0,3 százalékponttal süllyedt, ami mögött 2,9 %-os (19 fő) létszámcsökkenés állt. A legkedvezőbb változás, 7,1 %-os (82 fő) létszámcsökkenés a Dorogi Kirendeltségen nyilvántartott álláskeresők számában következett be, ahol a relatív mutató is számottevő mértékben, 0,5 százalékponttal javult egy év alatt.

Állásbörze!

Nemzetközi állásbörzét rendeznek csütörtökön (szeptember 25.) a komáromi városi sportcsarnokban. A délelőtt kilenckor kezdődő rendezvényen a harminc magyar és szlovák munkaadó mellett uniós országokból érkező tanácsadók is részt vesznek. Az érdeklődők a programon a hazai és külföldi állásajánlatokon kívül az európai országok munkakörülményeiről is tájékozódhatnak.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2008.09.24. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-