nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Nyílt tanítási órák oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Nyílt tanítási órák
A hagyományokhoz híven most is bemutató órákat szerveztünk a leendő elsősök és szüleik részére, s megelőzően pedig részt vettünk az óvodák szülői értekezletén.

Nyílt tanítási órák az „Arany"-ban

„A bölcsességet nem úgy kapjuk,
magunknak kell azt felfedezni, oly út után,
amelyet senki se tehet meg helyettünk."
(Proust)

Igaz, hogy még az utolsó negyedév hátra van a tanévből, de mi már készülünk a következőre. Nem véletlenül, hiszen közeleg a beiratkozás időpontja. Ez az időszak egyaránt izgalmas a leendő elsősök és szüleik részére. Rengeteg kérdés fogalmazódik meg bennük.

Milyen lesz az iskola? Nehéz lesz? Ki lesz a tanító néni? Ő is olyan jó lesz, mint az óvó néni? Együtt maradhatnak a barátok? Ezekre a kérdésekre szerettük volna megkönnyíteni úgy a válaszadást, hogy a hagyományokhoz híven most is bemutató órákat szerveztünk a leendő elsősök és szüleik részére, s megelőzően pedig részt vettünk az óvodák szülői értekezletén.

A bemutató órákat a következő tanév első osztályosainak leendő pedagógusai tartották. Örömmel fogadtuk, hogy a szülők gyermekükkel együtt érkeztek az iskolába, s közösen vehettek részt a foglalkozásokon.

A Dózsa Gy,. úton Ulrich Zoltánné, Ági néni irányításával egy matematika óra részesei lehettek a 4.c-ben. A tanulók csoportokban dolgoztak, s egymással versengve igyekeztek számot adni tudásukról a vendégeknek.

A Rákóczi úton először Héjjasné Albert Andrea tanító néni és a 4.b osztály mutatta meg, hogy mennyi mindent tanultak az év folyamán, szinte úgy éreztük, az óra egyes részeiben, mintha színházi bemutatón lennénk, hiszen a gyerekek előadásaikkal megjelenítették olvasmányaikat.

A 4.a osztály Lángné Harkai Edit néni vezetésével a törtek birodalmába invitált bennünket, ahol a kompetencia alapú oktatás cselekedtető módszereibe nyertünk betekintést.

Az órákat egy kötetlen beszélgetéssel zártuk, ahol a felmerülő kérdésekre választ kaphattak a szülők.


Forrás: www.aranyisi.hu


[ 2009.04.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-