nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Ökumenikus imahét oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Ökumenikus imahét
Az idei ökumenikus imahét mottója az a bibliai Ige, mely így hangzik: „Ez a mi kincsünk cserépedényben van.”
A keresztyén embernek: római katolikusnak, reformátusnak egyaránt értékei, kincsei vannak. Mégis, sokszor úgy tűnik, az élet mintha rácáfolna e kincsek létére. Gyakran azt érezzük, hogy sérülékeny, törékeny emberek vagyunk, a körülmények áldozatai, változásoknak alávetve.
Halandó testünkben érezzük a fájdalmat, a gyengeséget. Pál apostol a keresztyén létet egy olyan cserépedényhez hasonlítja, amelyben óriási értékű kincsek vannak, bár maga az edény törékeny és értéktelen. Egyik temetési énekünkben énekeljük e jól ismert sorokat: „Sőt hiszem, hogy e tört cserép edény leend, még egyszer ép…”

[ 2003.04.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek