nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Oláh Ibolya vérét adja a rendőrökért oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Oláh Ibolya vérét adja a rendőrökért
Február 11-én, csütörtökön tartják az első országos rendőrségi véradó napot a hősi halált halt Borbély Zoltán emlékére.

A rendezvény központja Esztergom lesz.

Az ország ötvenkét rendészeti szervezeténél lesz véradás február 11-én, csütörtökön, Borbély Zoltán rendőr zászlós halálának évfordulóján. Borbély Zoltánt 2008. február 11-én, szolgálatteljesítés közben lőtték le. Gyilkosát, Boros Miklóst azóta jogerősen is életfogytiglani fegyházra büntették.

Varga Ferenc Csaba esztergomi rendőrkapitány elmondta, megyénkben csütörtökön Tatabányán a főkapitányságon és az esztergomi kapitányságon várják a véradókat, de Komáromban kedden lesz erre lehetőség.

– Tavaly ugyanezen a napon még csak Esztergomban volt véradás, akkor százheten segítettek. Májusban aztán, dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány és Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke együttműködési megállapodást írt alá Esztergomban, hogy Borbély Zoltán hősi halálának emlékére minden évben rendőrségi véradó napot tartunk. Az aláíráskor is kétszáztizenkét ember adott vért – beszélt az előzményekről a kapitány.

Az első országos rendezvény megnyitója Esztergom lesz, amelynek háziasszonyi szerepét az ismert tévés személyiség, Novodomszky Éva vállalta.

– Több előadóművész is elfogadta a meghívásunkat. Eljön hozzánk Oláh Ibolya, Horváth Gyula, Várfi Sándor, Fehér Adrián, Pusztaszeri Kornél és a készenléti rendőrség zenekara is – tudtuk meg Varga Ferenc Csabától.

A kapitány azt is elmondta, a véradókat reggel nyolctól délután ötig várják, a megnyitó viszont tíz órakor lesz. A rendezvényre nemcsak az egyenruhásokat várják, hanem mindenkit, aki szolidaritást vállal a rendőrök és a hősi halált halt áldozatok mellett.
Mudri A.

Forrás: www.kemma.hu


[ 2010.02.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-