nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Önkormányzat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Önkormányzat
Tájékoztató a Képviselő-testület 2008. június 24-i üléséről

 Első napirendi pontként tájékoztató hangzott el a két ülés között történt eseményekről.

- Május 26-30. között rechnitzi és karvai diákok jártak településünkön.  

- Június 5-én a Pedagógusnap került megünneplésre, valamint átadásra kerültek a testület által megítélt helyi kitüntetések.

- Június 6-án Kiss Szabolcs gyógykezelésére jótékonysági koncert volt a Gerenday Házban.

- Június 7-én lezajlott az Építők napja a Holcim szervezésében.

- Június 13-tól új ultrahangos szakorvos dolgozik az Egészségházban, Dr. Huszár Gabriella személyében.

- A Pedagógiai Szakszolgálat társulási tanácsának ülésén Boda Csaba vett részt, ahol 5 éves időtartamra ismét Galba Katalint nevezték ki intézményvezetőnek.

- Május 20-án került sor a Piszkei ltp. lakói által kezdeményezett per első tárgyalására, ahol a lakók képviselője visszavonta a fűtési rendszer ingyenes átadására vonatkozó kérelmét, azonban társasházanként továbbra is 6 M Ft-os kártérítést követel.

A képviselő-testület ismét módosította költségvetési rendeletét, valamint az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendeletét. A város költségvetésének főösszege így 1.029 M Ft-ra emelkedett.

Formai változásokat vezetett át a testület a Gondozási Központban fizetendő térítési díjakról szóló rendeletében, mely így egy összegben tartalmazza a szolgáltatásokért fizetendő díjakat.

(Ft)

Nyugdíj összege

0-28.500 Ft

28.501-42.750

42.751-57.000

57.001-

Helyben fogyasztva/ klubtag étkezéssel

240,- /adag

300,-/adag

420,-/adag

480,-/adag

Elvitelre

240,-/adag

300,-/adag

420,-/adag

480,-/adag

hazaszállítva

270,-/adag

330,-/adag

450,-/adag

510,-/adag

 

 

Szociálisan nem rászorult személy részére az étkezés díja

524,-/adag

Klubtagság étkezés nélkül

20,-

20,-

20,-

20,-

Házi gondozás díja szociálisan rászorult személy részére

130 Ft/fő/óra

Házi gondozás díja szociálisan nem rászorult személy részére

400 Ft/fő/óra

A díjak az Áfát tartalmazzák.

 

Sor került a Hétforrás Kft. 2007. évi pénzügyi beszámolójának elfogadására is. A képviselők sérelmezték, hogy a település egyes részein a vízhálózat nyomása nem megfelelő. (pl. Kálvária u.)

A testület döntött az Arany J. Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatói álláshelyének betöltéséről. A két pályázó (Gubody Sándor és Balogh Erzsébet) szakmai anyagában vázolta az iskola jövőjét érintő elképzeléseit. Balogh Erzsébet a másodszori szavazás során szerezte meg az érvényes döntéshez szükséges minősített többséget. Balogh Erzsébet 2013. augusztus 15-ig tölti be az igazgatói tisztséget.  

Döntés született arról, hogy az önkormányzat forrást biztosít intézményeinek eszközfejlesztésre vonatkozó pályázatához, valamint  a rechnitz-i és karvai diákok május 26-30. közötti vendéglátására.

A testület elutasította a Piszkei ltp. 7/1. társasház kérelmét. A 7/1. társasház a 7/2. társasház visszalépése miatt nem tudott indulni az önkormányzat által kiírt panelprogram pályázaton, mivel a központi előírásoknak a két épület csak együtt felelt volna meg. A 7/1. társasház kérte, hogy az önkormányzat más forrásból támogassa céljai megvalósítását, melyet a képviselők elutasítottak.

Az önkormányzat forrást biztosított a Micimackó Óvoda burkolatcseréjéhez 400e Ft értékben, mivel a korábbi burkolat balesetveszélyessé vált.

A Gerenday kertben található 2 db japánakác, juhar és vadgesztenyefa kezeléséről is tárgyalt a testület. A fák rossz állapotban vannak, balesetveszélyt jelentenek a gyalogosforgalomra. Az értékes fák megmentése jelentős anyagi ráfordítással megoldható lenne, azonban a testület a végleges döntés előtt további információk beszerzését kérte az illetékesektől. Döntés a szeptemberi ülésen várható.

Lakossági kezdeményezés alapján a Rozália utca 1264. hrsz-ú elágazását a jövőben Orgona utcának nevezik. A lakcímváltozással járó költségeket a lakók vállalták.

A testületi ülésen elhangzott tájékoztatók, valamint a két ülés között történt eseményekről szóló beszámolók, fotók teljes terjedelemben a www.labatlan.hu oldalon megtekinthetők.

 

Boda Csaba

alpolgármester


[ 2008.06.29. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek