nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Országos Kompetenciamérés kiértékelése oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Országos Kompetenciamérés kiértékelése

2004. május 17-én az ország valamennyi iskolájában sorrendben harmadik alkalommal került sor a tanulók meghatározott populációjának kompetenciamérésére, melyet teljeskörű kompetenciamérésnek nevezünk. Ez a megkülönböztetés arra utal, hogy ebben a mérésben egy adott évfolyam valamennyi tanulója részt vett, és nem csupán az iskolák egy reprezentatív mintája.
A mérés lebonyolítását az oktatási miniszter a 2003/2004. tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben határozza meg.

A hazai mérési-értékelési gyakorlat szempontjából jelentősnek tekinthetők az országos kompetenciamérések (OKM), melyek egy-egy populáció tudását, képességeit mérik fel. A méréseknek kettős céljuk van: egyrészt a tanulók teljesítményének megismerése, másrészt az iskolák mérési-értékelési gyakorlatának kialakítása.

Az Értékelési Központ harmadik kompetenciamérésének célja a 6., 8. és 10. osztályos tanulók szövegértési képességének és matematikai műveltségének, matematikai eszköztudásának a megismerése.

A felmérésre az ország összes általános és középiskolájában egységes feltételek között került sor. 3834 iskola 119238 hatodik osztályos, 113154 nyolcadik osztályos, valamint 111061 tizedik osztályos tanulója azonos időpontban töltött ki egy tesztfüzetet, amelyben matematikai és olvasási-szövegértési feladatok szerepeltek.

Iskoláinkban készült mérések eredményei az alábbiakban tekinthetők meg, pdf formátumban.

Petőfi Sándor Ált. Isk., 6. o. - Matematika
Petőfi Sándor Ált. Isk., 8. o. - Matematika
Petőfi Sándor Ált. Isk., 6. o. - Olvasás, szövegértés
Petőfi Sándor Ált. Isk., 8. o. - Olvasás, szövegértés
Arany János Ált. Isk., 6. o. - Matematika
Arany János Ált. Isk., 8. o. - Matematika
Arany János Ált. Isk., 6. o. - Olvasás, szövegértés
Arany János Ált. Isk., 8. o. - Olvasás, szövegértés

További információk: www.kompetenciameres.hu


[ 2005.07.15. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek