nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Országos razzia oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Országos razzia
Keddtől csütörtökig elsősorban a biztonsági öveket és a gyerekülések használatát vizsgálják, de több mindenre odafigyelnek majd.
Országos razzia indul az utakon keddtől

Újabb, az uniós közlekedésbiztonsági akcióba (TISPOL) illeszkedő ellenőrzést tartanak a rendőrök a hazai utakon. Ezúttal keddtől csütörtökig a biztonsági öveket és a gyerekülések használatát vizsgálják. Az ellenőrzés nem csak a sofőrökre, hanem az utasokra is kiterjed. Az akcióban a Nemzeti Közlekedési Hatóság is részt vesz, munkatársai a kocsik műszaki állapotát, a szükséges okmányok meglétét vizsgálják. Az ellenőrző hatóságok külön figyelik majd, hogy minden kocsin van-e olvasható, megfelelően felhelyezett rendszám. Az autópálya rendőrök pedig külön feladatba kapták, hogy ellenőrizzék az objektív felelősség elve alá tartozó szabályszegőket, akik a tiltás ellenére szabálytalanul használják a leállósávokat.

Az ellenőrzésnek különös aktualitást ad, hogy idehaza mindössze az autósok körülbelül fele használja a biztonsági övet. Ezt a jövőben legalább az európai átlagra - 90 százalékra - szükséges emelni. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a passzív biztonsági eszközök nagy szerepet játszanak a halálos sérülések megelőzésében.

[ 2008.09.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek