nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Orvosi ügyelet és iskolafejlesztés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Orvosi ügyelet és iskolafejlesztés
Aktuális kérdések - tájékoztató a képviselő-testület 2009. február 10-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pont során tájékoztatót hallgatott meg a két ülés között történt eseményekről.
Január 6-án a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat keretében működő Támogató Szolgálat támogatási szerződését Budapesten írta alá a polgármester és a jegyző.
Január 9- én Nyergesújfalun a térfigyelő rendszer kiépítésével kapcsolatos megbeszélésen az aljegyző vett részt.
Január 12-én a PR Telecom vezérigazgatójával - Fojt Istvánnal - történt megbeszélésen volt a jegyző és az aljegyző Miskolcon a helyi tv működésének biztosítása érdekében.
A Kossuth Rádió riportere a „Hajnal-Táj” című műsorban készített interjút az alpolgármester úrral és a jegyző asszonnyal Lábatlan jövőjét illetően a Piszke Papír Rt. helyzetéből adódóan.
Ezen a napon tartotta első ülését az iskolafejlesztésre létrejött ad-hoc bizottság.
Január 16-án a Pisztherm Kft. taggyűlése Kecskés Ferenc urat választotta meg a Kft. ügyvezető igazgatójának, határozott időtartamra, 2009. április 15-ig.
Január 29-én az iskola fejlesztéssel kapcsolatos kérdésekről egyeztettünk a tervezővel. Az iskola által megadott tanteremszükséglet alapján és jogszabályok figyelembevételével egy megvalósítható koncepció terv készült el.
A Hír TV január 30-ai Célpont című műsorában az alpolgármester nyilatkozott a Piszke Papír Rt.-nél fennálló helyzet kapcsán a várost érintő kérdésekről.
Január 31-én városi kispályás labdarúgó torna volt a Dózsa Gy. úti iskola tornatermében.

Következő napirendben ötödik alkalommal került módosításra a 2008. évi költségvetési rendelet, melyet az adóbefizetésből, kamatból és a járóbeteg szakellátásból adódó bevétel indukált.

A testület megalkotta a 2009. évre vonatkozó költségvetést is, mely szerint 882m Ft bevétellel számoltak. Szünetel a homlokzatfelújítási támogatás, a településközponti lakóút kialakítása sem idén valósul meg, viszont 7m Ft-tal támogatta a testület a sportegyesületet, a Lábatlani Sirályok kérelme alapján 1,2 m Ft jut a Duna-part további rendezésére is, továbbá 12m Ft-ot a Gerecse utcában új telkek alakításra kell fordítani. A testület támogatta egy modern, a mai igényeket kielégítő ultrahang berendezés beszerzését, az ellátás színvonalának javítása céljából.
A Bartos Kft. kérelme következtében emelkednek az intézményekben az étkezésért fizetendő díjak is.
Iskola: ebéd 225 Ft, menza 350 Ft
Óvoda: ebéd: 196 Ft menza 317 Ft lesz március 1-től.

A képviselő-testület a szociális ellátásokról szóló rendelet keretében megszüntette a kamatmentes kölcsönt, mivel a visszafizetési morál jelentősen megromlott. A fennmaradó forrásokat a szociális ellátórendszer megerősítésére fordítja az önkormányzat.

Ezt követően beszámoló hangzott el az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás 2008. évi munkájáról. A teljes beszámoló a labatlan.hu oldalon olvasható.

Elfogadásra került a Pedagógiai Szakszolgálat társulási megállapodásának módosítása. Mint ismeretes a KEM Önkormányzat kilépésével a szolgálatot Bajót, Lábatlan, Süttő és Nyergesújfalu tartja fenn, így a jövőben településünk részéről a működtetés 5.394e Ft kiadást jelent.

A testület tárgyalt a központi háziorvosi ügyeletről. Az ügyeletről szóló tájékoztató lapunkban olvasható. Az ügyelet telefonszáma nem változott (33- 514-054), azonban az ellátás Esztergomban, a Hősök terén (körforgalom) történik.

A képviselő-testület tárgyalt a helyi televízió közvetítéséhet szükséges technikai feltételek biztosításáról. Mint ismeretes a PR-Telekom a fejállomást 2008. november végén megszüntette Lábatlanon, így a helyi televízió adásának sugárzási lehetősége is megszűnt. A testület szándéka szerint legkorábban 2009. márciusában a helyi műsorok, rendezvények felvételeinek sugárzása ismét beindul.

A képviselők megtekintették és tárgyalták az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztési tervét, mely a Rákóczi F. úton lévő székhelyet érintené. Mint ismeretes az önkormányzat nem nyert az elmúlt évben iskolafejlesztésre kiírt pályázaton, ezért egy kisebb volumenű beruházás megvalósítását rendelte el. A bővítést az indokolja, hogy az összes általános iskolás tanuló egy épületben - az eddiginél magasabb színvonalon legyen elhelyezve.

Tájékoztató hangzott el a  Rákóczi Ferenc Művelődési ház közüzemi költségeiről. Átlagosan hetente mintegy 40 fő használja rendszeresen az épületet, melynek fenntartása összesen 2,4m Ft-ba kerül évente a városnak. Településünk számos kihasználatlan, de fűtött helyiséggel rendelkezik, ezért a civil szervezetekkel egyeztetve az önkormányzat megoldást keres arra, hogy továbbra is térítésmentesen valamennyi civil szervezetnek helyiséget biztosítson. Az energiaárak növekedése és az önkormányzat bevételeinek csökkenése miatt azonban a Művelődési Ház közüzemi költségeit nem tudja fedezni.

Végül a testület tárgyalta településünk frekventált területeinek térfigyelő kamerákkal történő felszerelését. Az Esztergomi Többcélú Kistérségi Társulás a közeljövőben pályázatot nyújt be az érintett települések kamerákkal történő felszerelése céljából. A kamerák telepítési pontjai  a rendőrséggel és a polgárőrséggel egyeztetve kerültek kijelölésre és a labatlan.hu oldalon megtekinthetőek. A pályázat előkészítése után a testület a kérdést ismételten tárgyalja.

Végül a képviselő testület elfogadta a Városi Könyvtár továbbképzési tervét.


[ 2009.02.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek