nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Őstermelői piacot nyitnak Karván oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Őstermelői piacot nyitnak Karván
Május 1-én indul útjára a karvai termelői piac Karván, a Dunakorzón. Tapasztalatszerzés céljából a karvai szervezők már tanulmányúton is voltak

Újabb érdekességgel bővül a karvai Dunakorzó. Május elsejétől indul a termelői piac, ahol háztáji portékát és kézműves termékeket lehet majd kapni. Várják az érdeklődőket.
Május 1-én indul útjára a karvai termelői piac Karván, a Dunakorzón. Tapasztalatszerzés céljából a karvai szervezők már tanulmányúton is voltak, a nagymarosi termelői piacon próbáltak hasznos ötleteket gyűjteni.

Az induló piacon várják az őstermelők jelentkezését 30 kilométeres körzetből. A helyi, karvai őstermelőknek az árusítás ingyenes lesz. Érdeklődni a karvai községi hivatalban, a piackarvan@gmail.com e-mail címen, illetve a 09-05-469-233 telefonszámon lehet.

A szervezők a Dunakorzó közösségi oldalán így fogalmaznak: "Szeretnénk felébreszteni csipkerózsika álmukból a termelőket. Szeretnénk piacot teremteni helyben termelt vagy készített portékáját kínáló Gazdálkodónak és Kézművesnek valamint az erre fogékony, nagyérdemű Vásárlóknak."

Komáromban is próbálkoznak

Hasonló őstermelői piac kialakulása körvonalazódott Komáromban is, ahol korábban a piacon árusítók arról számoltak be, hogy egyre kevesebb az őstermelői áru. Egy új piactér kialakításába belekezdett a város, azonban egyelőre nem ismert az indulás pontos dátuma.

Míg a Fontos Vagy! mozgalom egy őstermelői piacot szorgalmazott, addig a városvezetés inkább egy hagyományos piacban gondolkodik. A civilek és a városvezetés kezdeményezései egyelőre nem találtak egymásra, ezzel kapcsolatosan Anton Marek polgármester inkább mellőzte a civilek szerepvállalását.

Bár a kitakarított helyet már korábbi rendezvények során is használták, az új piac esetleges indulásának időpontja egyelőre nem ismert.

Forrás: http://www.bumm.sk/79632/ostermeloi-piacot-nyitnak-karvan.html


[ 2013.03.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-