nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Őszi nagytakarítás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Őszi nagytakarítás
Kérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy közvetlen környezetüket rendezzék, figyeljenek a fűnyírásra, parlagfű-mentesítésre!

Tisztelt Lakosok !

A 2008. év a fásítás éve lett Lábatlanon. A település ilyen jellegű megújulása mellett egyéb területen a környezetünk állapota sajnos leromlott. A közterületeken gyakori a rongálás, a lakosok nem figyelnek egymásra és közvetlen környezetükre.
Sokan a helyi környezet védelméről szóló 23/2004 (IX.22.) számú rendeletnek sem tesznek eleget, ugyanis nem tudatosul sokukban, hogy mikor lehet kerti hulladékot égetni, kötelessége mindenkinek az ingatlana és az az előtti közterület, árok tisztántartásáról gondoskodni.
Az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten végzi elsősorban a Rákóczi és Dózsa Gy. utakon, lakótelepeken, köztereken a fű és allergén növények folyamatos nyírását. Közmunkások segítségével az intézmények karbantartása folyik. Ezen felül az önkormányzat plusz munkaként, többletköltséggel tudja csak elvégezni az egyéb területek nyírását.
Ha mindenki a saját háza előtt, a korábbi szokásoknak megfelelően nyírná csak le a füvet, illetve a parlagfüvet, akkor a megtakarított összegből jutna más feladat megvalósítására. Feladat ugyanis akad. Mindezek alapján kérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy közvetlen környezetüket rendezzék, figyeljenek a fűnyírásra, parlagfű-mentesítésre!

Ha költözés, átalakítás miatt építési törmelékük keletkezik, azt szállítsák el a nyergesújfalui lerakóra. Az idei évben ez még lehetséges és ehhez 2 tonna erejéig az önkormányzat ingyenes elhelyezést is biztosít. Következő évtől a nyergesi hulladéklerakó már nem üzemel, így az építési törmeléket legközelebb Tatabányán lehet majd elhelyezni.

Az őszi lomtalanítás időpontja: 2008. 09. 24-26. A tudnivalókról és utcabeosztásról külön cikkben olvashatnak.

Ha kerti hulladékuk van, azt komposztálhatják. Ha ez nem megoldható, akkor zöld hulladékot égetni a helyi rendelet értelmében legközelebb csak október, november hónapban lehet. Ha valaki ezen időszakon kívül égeti a kerti hulladékot, úgy szabálysértést követ el és akár 60.000 Ft bírsággal sújtható.

Polgármesteri Hivatal


[ 2008.09.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-