nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Óvodáztatási támogatás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Óvodáztatási támogatás
A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek után családjuk első alkalommal 20, majd félévente 10-10 ezer forint támogatást kaphat.

Jövőre igénylehető az óvodáztatási támogatás

Január elsejétől igényelhető a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek után kapható óvodáztatási támogatás. A januártól beiratott gyerekek után családjuk első alkalommal 20 ezer forint, majd félévente további 10-10 ezer forint támogatást kaphat, ha a gyermek részt vesz a foglalkozások legalább háromnegyedén, és óvodai beíratása 4 éves kora előtt megtörténik. Ezen kívül a védőnői hálózatot három év alatt 300 fővel bővítik és a magas színvonalú szakmai munkát végző védőnők számára szakmai díj alapítását kezdeményezi évi 350 millió forint többlet-forrással.

A tervek szerint ezen kívül a 10 ezer fő alatti településeken egységes óvoda-bölcsőde jöhet létre. Olyan többcélú új intézménytípusról van szó, ahol lehetőség nyílik a két évet betöltött, de a három évet még el nem ért gyermekek felvételére és együttnevelésére az óvodás gyermekekkel. A program megvalósításához szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatosan a kormány a helyi önkormányzatok számára egy 1,6 milliárd forint összegű, fejlesztési forrást biztosít. Ez az új előirányzat bölcsődék, óvodák infrastrukturális fejlesztését és kapacitásbővítését, valamint általános iskolák infrastrukturális fejlesztését szolgálja a 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségben.

(FH)

Forrás: www.kekduna.hu

[ 2008.08.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-