nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Pályázatok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2017
előre
Pályázatok

Kedvezményezett neve: Lábatlan Város Önkormányzata
Projekt címe: Energetikai korszerűsítés Lábatlanon
Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00011
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.29.
A támogatás összege: 44 956 552Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:

A tervezett fejlesztés a Lábatlan Város Önkormányzatának 100%-os tulajdonában lévő Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár épületében valósul meg.
A település önkormányzata 2008 óta, tervszerűen, pályázati támogatások felhasználásával valósítja meg a városi intézmények felújítását, ennek köszönhetően 2016-ra a Gondozási Központ és a Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár épületén kívül minden intézményünkben az elvárt színvonalon érhetőek el a szolgáltatások. A Területfejlesztési Operatív Program, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” megnevezésű felhívására 2016-ban a Könyvtár épületének energetikai korszerűsítése céljából pályázat került benyújtásra, mely 44.956.552 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A könyvtár épülete 1970-ben épült, a kor építészeti technológiája szerint. Az épület fenntartási költsége jelenleg igen magas, amit a hőszigeteletlen homlokzatok, a régi nyílászárók, a rossz hatékonyságú radiátoros fűtési rendszer okoz.
A tervek szerint a projekt megvalósítása során elkészül a Könyvtár épület homlokzatának utólagos hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje, fűtési rendszerének korszerűsítése és a villamos energia megújuló forrásból való biztosítása érdekében napelemek is elhelyezésre kerülnek. Az akadálymentesítés keretében pedig akadálymentesített bejárat és vizesblokk is kialakításra kerül.
A felújítás célja, hogy az önkormányzati épületnek fenntartási költségei jelentősen csökkenjenek.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Közigazgatás és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program pályázati felhívásán elnyert támogatással fejlődhet Lábatlan városában az önkormányzati közigazgatási munka.

Lábatlan Város Önkormányzata 7.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az ASP rendszer országos kiterjesztését támogató pályázati felhíváson. Az ASP rendszer megnevezés az angol Application Service Provider angol kifejezés rövidítése, mely az ügyintézés során helyi programok helyett egy távoli szolgáltató központ alkalmazásainak igénybevételét jelenti.

A támogatás segítségével az iratkezelés, gazdálkodás, ingatlanvagyon-kataszter, önkormányzati adó, ipar- és kereskedelmi rendszer valamint a hagyatéki leltár rendszer esetében kerül sor a szolgáltató központhoz való csatlakozásra. A rendszerfejlesztés mellett a polgármesteri hivatalban az adott ügytípushoz tartozó számítógépek cseréje is megtörténik. A lakosság és a településen működő gazdasági társaságok közvetlenül is részesülnek a fejlesztés előnyeiből, hiszen az iparűzési-, építmény- és gépjárműadó esetén lehetőség nyílik hagyományos papír alapú bevallás benyújtás mellett az elektronikus ügyintézésre is.

A rendszercsatlakozás előkészítése jelenleg zajlik, a projekt zárása, a fent említett három ügytípus esetén az elektronikus ügyintézés elindulása 2018 nyarán várható.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Újabb energetikai korszerűsítés uniós támogatásból Lábatlanon

Lábatlan Város Önkormányzata a 2013-as évben 3 pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Program pályázati felhívásaira, és mindhárom pályázat támogatást nyert el. Az „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” címet viselő kiírásra benyújtott pályázatok a Zengő Óvoda, Óvoda utcai telephelyének, a volt Micimackó Óvoda épületének és a Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítését tartalmazták. A „Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” címet viselő kiíráson a Zengő Óvoda és a Polgármesteri Hivatal épületének napelemes áramellátó rendszerrel való ellátására nyert el támogatást az Önkormányzat.

Tovább...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uniós támogatásból energetikai korszerűsítés Lábatlanon

Lábatlan Város Önkormányzata 34 millió Ft uniós támogatást nyert el az „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” címet viselő pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Program keretében. A 40,8 millió forintos összköltségvetésű beruházás keretében a Zengő Óvoda, Óvoda utcai telephelye a volt Micimackó Óvoda épülete újulhat meg.
Tovább...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Project címe: Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásexpo Expressz” Kódszám: TIOP – 1.2.3-11/1

A Lábatlani Arany János Általános Iskola 5 480 618 forintos uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében a TIOP – 1.2.3-11/1 kódszámú pályázati kiíráson.
A beruházásnak köszönhetően megvalósult az iskolai könyvtár informatikai infrastruktúra-fejlesztése.

Sajtóközlemény teljes szövege

Sajtóközlemény letölhető

-------------------------------------------------------------------------------------------

Projekt címe: Együttműködés Határok NélkülProjekt leírása: Lábatlan Város Önkormányzata és Karva Község Önkormányzata közös projektet valósít meg a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében Együttműködés Határok Nélkül – Partnerség a Jobb Határátkelés Érdekében címmel.

A projekt keretében Lábatlan és Karva településeken kikötőművek létesülnek, melyek a Dunán kereszt-, valamint hosszirányban közlekedő hajók kikötését teszik lehetővé. A vizi létesítmények mellett Lábatlanon parti létesítmények (járda, parkoló) is megépítésre, illetve felújításra kerülnek. A Karva község tulajdonában lévő kishajó folyamatos biztonságos működtetése érdekében a kishajó felújítása is megtörténik.

Vezető partner: Lábatlan Város Önkormányzata
Projekt Partner: Karva Község Önkormányzata

Zárótájékoztató
A projektről bővebben...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat infrastrukturális fejlesztése az intézményben folyó szakmai munka minőségének és szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása érdekében


Projekt leírása: Az Új Magyarország Fejlesztési terv, Közép-dunántúli Operatív Program támogatásával Lábatlan, Nyergesújfalu, Bajót, Süttő települések intézményfenntartó társulása által működtettet Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálatának helyet biztosító új épület kialakítása történik meg. Az intézmény infrastrukturális háttér igénye és a célcsoport szükségleteinek kielégítése érdekében Nyergesújfalu város Eterniti városrészén a családsegítő, gyermekjóléti és támogató szolgálat tevékenységének befogadására alkalmas, teljeskörűen és komplexen akadálymentesített épület jön létre. A fejlesztés keretében a kötelező szociális és gyermekjóléti önkormányzati feladatokon túl a helyi szükségleteknek megfelelő Támogató szolgálat és adósságkezelési szolgálat igénybevételi lehetősége teremtődik meg.


Kedvezményezett neve: Lábatlan Város Önkormányzata

Elérhetőség: 2541-Lábatlan, József Attila u. 60.,labatlan.hu/tajekoztato-a-projekt-alakulasarol

Közreműködő szervezet neve: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.

Elérhetőség: 1016-Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

NFÜ honlap: www.nfu.hu, Váti honlap: www.vati.hu

Híradások a projektről:

Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat infrastruktúrális fejlesztése projektnyitó

Gyermekjóléti projekt csúszása

Tájékoztató a projekt alakulásáról

Újabb tájékoztató a projekt alakulásáról

Kész a KUCKÓ!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

/KDOP-3.1.1/C-09-2009-0014/ "Játékterek-játszóterek, akadálymentes közösségi terek kialakítása Lábatlanon" c. projekt

A projekt a Közép-dunántúli Operatív Program "Kistelepüléseken településkép javítása-KDOP-3.1.1/C" c. pályázat keretében valósult meg.
A 2 helyen megvalósuló beruházás
-tervezett összértéke: 36.015.550 Ft,
-melyből az Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által nyújtott Európai Uniós és hazai támogatás 32.413.995 Ft,
-a 3.601.555 Ft önerőt Lábatlan Város Önkormányzata a 2010. évi költségvetéséből biztosítja.

A projekt célja:
- olyan helyszínek és közösségi terek létrehozása, ahol gyerekek és kísérőik szabad levegőn, együtt, nyugodt, biztonságos körülmények között tölthetik szabadidejüket. Hangsúly a szabad levegőn, a sporton és a közösségen van.
- A területek akadálymentesen megközelíthetők, így a szolgáltatások kerekes-székesek, kismamák, idősek, mozgásukban egyéb módon korlátozott vendégek részére is hozzáférhetőek lesznek.
- Az óvodások alternatív programként is kilátogathatnak majd a játszóterekre, hiszen 1-1 játszótér vagy a Zengő, vagy a Micimackó óvodától alig pár száz méterre helyezkedik el.
- a településkép szebbé válik, a lakosok elégedettségére rendezettebb lesz 2 újabb helyszín.

Kedvezményezett: Lábatlan Város Önkormányzata

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg.

Híradások a projekttel kapcsolatban:

Játékterek-játszóterek, akadálymentes közösségi terek kialakítása Lábatlanon című projekt

illetve ITT és ITT valamint ITT

------------------------------------------------------------------------------------------------

Környezet és Energia Operatív Program keretéből finanszírozott "Épületenergetikai fejlesztések Lábatlan közoktatási intézményeiben (KEOP-5.3.0/A/09-2009-0013)" c. projekt

A beruházás tervezett összértéke: 152.086.880 Ft, melyből az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program keretéből nyújtott támogatás 119.712.732 Ft. A 32.374.148 Ft önerőt Lábatlan Város Önkormányzata a 2010. évi költségvetéséből biztosítja. Közreműködő szervezet: „Energia Központ” Energiahatékonysági , Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Nonprofit Kft.

A fejlesztéssel közvetlenül az intézmények használói (óvodások, iskolások, pedagógusok, kb. 600 fő) az érintettek, de összességében az egész település profitál majd a fejlesztésekből, hiszen a településkép javul, szebb, korszerűbb intézmények állnak majd a lakosság rendelkezésére.

A projekt elsődleges célja az energetikai hatékonyság fokozása , fenntartási, működési költségek csökkentése (számítások szerint legalább 62%-oscsökkentésével az önerő mértéke 6 éven belül térül meg).

Fontos továbbá az épületek egészségügyi, higiéniai és ergonómiai szempontok figyelembe vétele (levegőminőségi paraméterek javítása, hőmérsékleti egyenlőtlenségek kizárása, a jobb szigeteléssel elkerülhető a penészesedés, a gombásodás okozta megbetegedések, az alul vagy túlfűtöttség miatti meghűlések, az új, formatervezett, biztonságosabb nyílászárók kényelmesebben használhatók).

Híradások a projekttel kapcsolatban:

Épületenergetikai fejlesztések Lábatlan közoktatási intézményeiben című projekt

illetve ITT és ITT

-------------------------------------------------------------------------------------------

A / KDOP-4.1.1/B-09-2010-0001 „Lábatlan és Bajót felhagyott állati hulladékgyűjtőjének rekultivációja" című projekt

A projekt a Közép-dunántúli Operatív Program "Települési szilárd hulladéklerakók, dögkutak, földmedrű települési folyékony hulladék fogadóhelyek rekultivációja:
KDOP-4.1.1/B-2010 c. pályázat keretében valósult meg.
Kedvezményezett: Lábatlan Város Önkormányzata

Híradások a projekttel kapcsolatban:

Állati hulladékgyűjtő rekultivációja - projekt nyitórendezvény

Állati hulladékgyűjtő rekultivációja - zárórendezvény

--------------------------------------------------------------------------------------------


[ 2007.04.05. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek