nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Papírgyár- Az akasztás elnapolva oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Papírgyár- Az akasztás elnapolva
Fizetés nélkül léptek le az országból a görög nagyfőnökök? Már a nagykövetségtől kért segítséget a piszkei szakszervezet
Van, aki a görög főnököt látná szívesen, a többség azért inkább a fizetését a lábatlani papírgyár dolgozói közül. Az akasztós ötletre nem volt vevő, de a buszokat lassan melegítik.


A piszkei papírgyár kálváriája miatt Paszternák György, a VDSZ elnöke levélben kérte Görögország magyarországi nagykövetének segítségét. Az érdekvédelmi szervezet vezetője többek közt arról tájékoztatta a címzettet, hogy megyénk Duna-parti gyára közismerten régóta küszködik gazdasági nehézségekkel. Ennek hatásaként 420 dolgozó sorsa bizonytalan.

Az elnöki panaszok sorában szerepel, hogy a vállalat valamennyi döntéshozó vezetője, beleértve a közvetlen tulajdonosi jogokat gyakorló személyt is – a munkavállalóknak járó béreket nem kifizetve – országunkat elhagyta. Jelenleg a szakszervezetnek nincs tárgyaló partnere. A munkavállalók megélhetési nehézségekkel szembesülnek, nem tudják számláikat kifizetni, családtagjaiknak a szükséges élelmiszereket megvenni, banki tartozásaikat kiegyenlíteni.

Az akasztás azért elnapolva

Elhagyta az országot? – A fülénél fogva kellene idehozni a Panoszt a Velencei tó mellől! Ott röhög rajtunk – kiabálta az egyik dolgozó a papírgyár előtti parkolóban megtartott demonstráción. – B....k az ránk! Itt lenne a helye előttünk – kommentálta az ötletet a mellette álló fekete hajú nő. Az Akaszuk fel azokat, akik mindezt csinálták velünk! javaslat azért nem okozott osztatlan elimerést. Az ötletgazda ezen kicsit megsértődve haza is indult. Ja, igen. Panosz Zeritis a papírgyár többségi tulajdonát magáénak tudó cégcsoport főnöke.

– Mindannyiunk számára világosak a magyar jogszabályok gazdasági társaságokra vonatkozó rendelkezései, de számunkra elfogadhatatlan az a magatartás, amelyet a tulajdonosok a kiszolgáltatott helyzetbe kerülő munkavállalókkal szemben tesznek – fogalmazott Paszternák György, majd jött a kérés és a vélemény. – Kérjük a Tisztelt Nagykövet Urat, hogy lehetőségéhez képest tegyen meg mindent a tulajdonosok felé, hogy a 420 munkavállaló legalább a törvény által biztosított juttatásaihoz mihamarabb hozzáférhessen. A tulajdonosok mérhetetlen erkölcsi kárt okoztak Görögország megítélésében a piszkei papírgyárhoz kötődő valamennyi munkavállaló előtt.

Székely Tamás, a VDSZ alelnöke elmondta azt is, hogy a görög nagykövet megbízottjával személyes megbeszélést folytattak, amelynek első benyomásra pozitív jelei voltak. A nagykövet úr tudomásukra hozta, hogy rendkívül fontos ügyről van szó, személyesen működik közre a lehetőségeihez mérten a kérdésben. A szakszervezeti alelnök ugyanakkor hozzátette: ha nem kapnak megfelelő választ, demonstrálni fogunk a nagykövetség előtt.

Forrás: www.kemma.hu


[ 2009.03.05. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek