nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Parlagfű oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Parlagfű
Fűkaszálás, parlagfű írtás, zöldhulladék égetés - itt a pollenszezon, valamint  tilos az égetés
Tisztelt Lakosok!

Településünk önkormányzata vállalkozó megbízásával végezteti el a település képét meghatározó, fő utak (Rákóczi út, Dózsa út) mentén és a lakótelepek területén a fűkaszálást.
Lábatlan Város Önkormányzatának a helyi környezet védelméről szóló rendelete értelmében a település területén lévő ingatlanok tisztántartásáról az ingatlanok tulajdonosai, tényleges használói kötelesek gondoskodni. Az ingatlanok tulajdonosainak, tényleges használóinak kötelessége az ingatlanuk előtti járda, lépcső valamint az ingatlanuk előtti közterületen található nyitott csatornák, átereszek tisztántartása.

A rendelet meghatározza a kerti zöldhulladék égetésének időpontját is, mely szerint május 1-től szeptember 30-ig TILOS az égetés!

Az idei évben is megkezdődött a pollenszezon. A legfőbb allergén parlagfű növénykék az elmúlt hetekben keltek ki, és a meleg időjárásnak ’köszönhetően’ már július elején megkezdődhet virágzásuk.
A parlagfű elleni hatékony védekezés alapelve, hogy a virágzás, pollenképződés előtt kerüljön sor a kaszálásra, az oldalhajtások képződésének megakadályozására. Általában 3 kaszálás biztosít megfelelő eredményt, melyek közül az elsőt a virágzást megelőző időszakra – június végére – célszerű időzíteni. A második kaszálást augusztus, a harmadikat szeptember közepén kell elvégezni. A klímának, talajtani adottságoknak megfelelő természetes zárt növényzet kialakulásával a parlagfű 2-3 év alatt eltűnik. A parlagfű elleni védekezés az ingatlantulajdonosok feladata!

Kérjük Önöket, hogy kötelezettségeiknek tegyenek eleget a településkép szebbé tétele érdekében.
PH

[ 2009.05.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek