nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / PÉLDAKÉPpen oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
PÉLDAKÉPpen
Lássuk be még több ilyen kezdeményezésre volna szükség, mert ezektől válik igazán élhetővé Lábatlan.

Az alábbi sorok egy együttműködés eredményéről számolnak be. A lábatlani településrészen élők összefogása, helyi vállalkozó és az önkormányzat támogatása révén megújulhatott a Hősök terén álló emlékmű környezete.

Az emlékmű környezetének elhanyagolt állapota arra ösztönözte a környékén élőket, hogy környezetük szépítése érdekében összefogva, saját maguk tegyenek a városrész szépítése érdekében. A kezdeményezés motorja Neumann-né Buzás Erika volt, aki megszervezte a munka lebonyolítását és kapcsolatot teremtett a polgármesterrel és egyéb támogatókkal.

A felújítás előtt az emlékmű előtti térben nagyra nőtt, jellegtelen növényzet volt található. A felújítás keretében ezek a bokrok, cserjék kivágásra kerültek. Az új növények érkezése előtt sor került a talaj cseréjére, majd a megújított környezetbe 80 db örökzöld növényt ültettek ki. Az emlékművet övező kerítés is felújításra került.

A környéken élők szabadidejüket, munkájukat áldozták fel azért, hogy szebb környezetben élhessenek és élhessünk. Mindannyiunk nevében köszönet Neumann Lajos, Németh Márta, Vincze Hedvig, Őz István, Szávó Miklós, Szávó Miklósné, Recski Sándor, Végh Imre, Mezei Ferenc, Gerecsei Zoltán, Kelemen Tamás, Takács László, Gere Máté és Nánai Istvánné, Nánai István, Péli Lászlóné és nem utolsósorban Neumann-né Buzás Erika munkájáért, akik kerítést drótkeféztek és festettek, sövényt vágtak, tarackos földet szedtek fel és raktak konténerbe, a megérkező friss földet elterítették, növényeket ültettek és gondoskodtak a növények megeredéséhez szükséges feltételek biztosításáról (locsolás, gyomirtózás, permetezés).

Munkájukat az Árkádok Kft a kerítés felújításához szükséges festékkel, a talajcseréhez szükséges földdel és annak helyszínre szállításával, és a növények beszerzésével segítette. Lábatlan Város Önkormányzata pedig a növények vételárára biztosított fedezetet. Támogatóként Andruskóné Szlovák Erzsébet és Kelemen Jánosné nevét is szeretnénk megemlíteni, akik a munkát végzők ellátásában vettek részt.

Ezt az összefogást példaképpen állítjuk a lakóközösségek elé, mert az emlékmű környékén élők Önmaguk mellett a köz érdekében önként vállaltak munkát. Szerencsére nem ez az első eset, amivel találkozunk, hogy önkéntes munka által szépül településünk – lásd Búzás-hegyi sétaút kialakítása, lakótelepi tömbök környékének rendezése az ott élők által -, de lássuk be még több ilyen kezdeményezésre volna szükség, mert ezektől válik igazán élhetővé Lábatlan.


Lábatlan Város Önkormányzata


[ 2015.05.18. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-