nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Pénteken eldőlhet a Papírgyár sorsa oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Pénteken eldőlhet a Papírgyár sorsa
Tárgyalások folynak az eladásról! Munkásgyűlést tartottak a Piszke Papír Zrt.-nél. A jelenlévők megtudhatták: lehetséges, hogy ...

Gyűlést tartottak csütörtökön (február 19) a lábatlani Piszke Papír dolgozói. A találkozón részt vett a cég ügyvédje is, akitől a gyár munkatársai megtudták, hogy a tulajdonos el kívánja adni a telepet. Eddig több komoly érdeklődő is jelentkezett a papírgyár megvásárlására, de a kiszabott magas vételár miatt, nem tudtak megegyezni.

A Kék Duan Rádió egy hallgatójának információja szerint, a vevő csak 150 dolgozó állását tartaná meg az üzlet megkötése után. Azt, hogy mikor fogják kifizetni a december óta pénz nélkül maradt 440 dolgozót, nem tudni, mivel a Piszke Papír Zrt.-nél továbbra sem tudjuk elérni az illetékeseket. Az alkalmazottak a helyzetre való tekintettel csoportos rendkívüli felmondást, majd munkaügyi per indítását fontolgatják. Szakemberek szerint a követelések jogosak, csak egy ekkora cég esetében a felszámolási eljárás akár két évig is eltarthat.

forrás: kekduna.hu

24 óra

Vidámabb időkből itt felejtett színes báli szalagok alatt, ásványvizes flakonokkal, műanyag poharakkal terített asztaloknál várták a papírgyári dolgozók a csütörtöki munkásgyűlés kezdetét a jéghideg szakszervezeti könyvtárban. Aztán mindenki kisétált a parkolóba. Bent úgysem fértek volna el.  A négyszázharminc – még – érintett munkavállaló többsége ott ropogtatta a havat a napsütésben.

Harsányi Imre, az üzemi tanács elnöke, szakszervezeti titkár gyorsan átadta mikrofont dr. Berki Ádámnak. A Piszkei Papír Zrt. állandó jogi képviselője, a cég korábbi igazgatósági tagja többek közt elmondta: akár már ma eldőlhet a papírgyár további sorsa. A tulajdonosok folyamatosan tárgyalnak az üzem eladásáról. Ez addig lehet lehetőség, amíg döntés nem születik a felszámolási eljárás elkezdéséről. A munkára nem kötelezett, de bérrel bíztatott dolgozók mikor kapják meg a januári fizetésüket? Nem hangzott el időpont.

Székely Tamás, a VDSZ alelnöke már egyet lépett előre. Lábatlani iroda megnyitását ígérte. Munkajogi, társadalombiztosítási kérdésekre válaszolnak majd. Lesz belőlük bőven.

forrás: kemma.hu


[ 2009.02.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
fotó: F.K.