nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / PILIS-TÚRA oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
PILIS-TÚRA
Az első túra Dobogókőről indul, találkozás 2010. július 24-én, szombaton 9 órakor a dobogókői kilátónál.

Kedves Érdeklődők!

Túrázzanak velünk a festői szépségű és történelmi jelentőségét méltatlanul elfelejtett PiLiSben. Az első túra Dobogókőről indul, találkozás 2010. július 24-én, szombaton 9 órakor a dobogókői kilátónál.

Aki busszal jön Nyergesújfaluról, az a szabad és munkaszüneti napokon közlekedő Tatabánya-Esztergom járattal jöhet be Esztergomig, ami 7 óra 06 perckor van az OTP-nél, és 7 óra 50 perc a tervezett esztergomi beérkezése. Onnan a 8 óra 10 perces indulással, a 9-es helyi járattal tud kijönni Dobogókőre, ahol is a busz tervezett érkezési ideje 8 óra 58 perc.

Dobogókő hegytetőről indulnánk, útba ejtve a Szerköveket, valamint egy olyan rom együttest, mely nem ismert a turisták számára. Utána az Árpád vár a következő állomás, majd Rám hegy, azt követné egy kis felfrissülés a varázslatos adottságokkal megáldott hűs és kristálytiszta vizű Miklós forrásnál, majd végezetül a Magashegy következne és vissza Dobogókő hegytető. A túra alatt a fő állomásokon szót ejtünk a hely fontosságáról, történelmi jelentőségéről. Azon felül, hogy a táj lélegzetelállító, lépten-nyomon időtlen romokba fogunk botlani.

A túra maximum 6 óra hosszat vesz igénybe. Mindenki élelmet, innivalót, az időjárásnak megfelelő ruházatot és cipőt hozzon magával. Szakadó esőben a túra elmarad!

Indulás vissza Dobogókő hegytetőről 15 óra 50 perckor induló 9-es helyi járattal, ami Esztergom buszvégállomásra érkezik 16 óra 38 perckor, ahonnan a 16 óra 40 perckor induló Esztergom-Tatabánya járattal lehet hazajutni Nyergesújfalura.

A jelentkezőket a hogyes.karoly@freemail.hu elektronikus levélcímre, valamint a 06/70-942-6830 telefonszámra várjuk.

A túrán való részvétel INGYENES!

[ 2010.07.01. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-