nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Piszke Papír - darabokban oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Piszke Papír - darabokban
Csak filléreket hozott a Piszke Papír értékesítése - 19 pályázat érkezett a vagyon értékesítésére kiírt legutóbbi pályázatra, a felszámoló elégedetlen.

Minden eddiginél többen jelentkeztek a felszámolás alatt lévő Piszke Papír vagyonának értékesítésére, de a felszámolónak ez még mindig kevés. A régi dolgozók fele is a jussára vár.

19 pályázat érkezett a vagyon értékesítésére kiírt legutóbbi pályázatra, a felszámoló elégedetlen. Ecsédi András, az Áfi Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. felszámoló biztosa elmondta: korábban egyben kívánták értékesíteni szakmai befektetőknek az egész gyárat azzal a szándékkal, hogy újraindítható legyen a termelés, de miután ezzel a lehetőséggel nem éltek a befektetők, az ötödjére már részenként is kínálták megvételre a termelő berendezéseket, üzemrészeket, stb...

Ezúttal is összességében mindössze 160 millió forint értékű vagyon talált gazdára. Ez pedig elenyésző összeg ahhoz képest, hogy az utóbbi pályázati kiírásban 3 milliárd 186 millió forintban jelölték meg a teljes gyár eladási árát.

A görög Zeritis-csoport érdekeltségébe tartozó piszkei gyárral szemben több mint tízmilliárd forint a hitelezők követelése.

Az állami bérgaranciát is igénybe véve az alkalmazottak fele kapta meg eddig teljes mértékben járandóságát. A gyár vagyonának értékesítéséből befolyó összegből csak a biztosítékkal rendelkező hitelezők kifizetése után számíthat a többi dolgozó elmaradt járandóságának rendezésére.

V.E.

Forrás: www.kemma.hu


[ 2010.11.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-