nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Piszke Papírgyár: tart a felszámolás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Piszke Papírgyár: tart a felszámolás
Megjelent a felszámolás alá került lábatlani Piszke Papírgyár vagyonelemeinek értékesítésére meghirdetett első nyilvános pályázat.

Piszke Papírgyár: tart a felszámolás

A Cégközlöny július 23-ai számában megjelent a felszámolás alá került lábatlani Piszke Papírgyár vagyonelemeinek értékesítésére meghirdetett első nyilvános pályázat.

A Piszke Papírgyár jelentős tartozása, valamint az elmaradt karbantartások és felújítások nagyösszegű költségei miatt az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. nem látott reális esélyt a múlt év decemberében leállított termelés újraindítására, ezért megkezdte a papírgyári vagyon értékesítésének előkészítését.

A görög tulajdonú papírgyárban ez év márciusában látott munkához a felszámoló – tájékoztatta lapunkat Ecsédi András felszámolóbiztos. Azóta egyebek között új biztonsági szolgálat megbízásával megerősítették a cég vagyonának védelmét, és az elmaradt munkabérek,végkielégítések rendezésére igénybe vették az állami bérgarancia alapot. Részben ebből az alapból fizették ki az elmaradt béreket, valamint az étkezési hozzájárulásokat a munka nélkül maradt papírgyári dolgozóknak. Többségük már kimerítette ezt az alapot, és még sorban áll járandósága kifizetésért. Erre csak a gyár eladása és a biztosítékkal rendelkező hitelezők kifizetése után számíthatnak.

Az időközben megváltozott hatályos törvények alapján az eladásokból származó összegből először a jelzálogjoggal rendelkező hitelezőket kell kifizetni, utána következhetnek a dolgozói végkielégítések.

A Piszke Papírgyárnak decemberben még 430 dolgozója volt, többségük hónapokig rendelkezési állományban várta a termelés újraindítását. Időközben sokan új munkahelyet kerestek. Azóta mindenkinek felmondtak, augusztusban megszűnik a munkaviszonyuk.

Ecsédi András azt is elmondta, hogy határidőn belül mintegy 10 milliárd forint összegű követelést jelentettek be a hitelezők a felszámolóhoz. A mostani első pályázaton mintegy félmilliárd forint értékű vagyonelem értékesítését hirdették meg. Ezek jórészt külső telephelyek, raktárak, üzletrészek. Rövidesen befejezik a papírgyár teljes vagyonának értékbecslését, s ezután hirdetik meg a gyár eladását. A cél változatlan: úgy értékesíteni a gyárat, hogy újra megindulhasson a termelés. Érdeklődők vannak, de szándékuk komolysága csak a pályázat kiírása után derül majd ki – hangsúlyozta Ecsédi András.

Tavaly alakult ki a csődközeli állapot

A Piszke Papírgyárat a görög Zeritis-csoport üzemeltette. Toalettpapírt, papírszalvétákat és háztartási papírokat gyártottak. Az üzemben 2008 végén csődközeli állapot alakult ki, a közműveket kikapcsolták, a biztonsági szolgálatot a legnagyobb hitelező megbízottai vették át. A dolgozók sem januári sem februári bérüket nem kapták meg a görög tulajdonostól.

Vajna Erzsébet

Forrás: www.kemma.hu


[ 2009.08.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek