nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Polgármester válaszol oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Polgármester válaszol
A hasonló esetek előfordulását csak közös erővel, egymást és a hatóságok munkáját segítve előzhetjük meg.

Tisztelt Fórumozók!

A városunkban 2011. június 11-én történt sajnálatos bűneset a képviselőtestületet és valamennyi tisztességes lábatlani lakost felháborította, joggal vártuk a bűnüldöző szervek munkájának eredményeként a tettes kézre kerítését és etnikai, nemzetiségi hovatartozásától függetlenül példás büntetését. Az üggyel kapcsolatos internetes hozzászólások - az elkeseredettség és a tehetetlenség érzése miatt- számos alaptalan, hamis feltételezést tartalmaztak, melyekre a következőkben tételesen válaszolok.

- A lakók a Dózsa Gy. úti és később a Bajcsy Zs. utcában álló házat a (magánszemély) tulajdonostól szerezték meg. Önkormányzati támogatást nem kaptak és nem is kaphattak volna, mivel ilyen támogatás nincs. Az eladó és a vevő közötti adásvételi szerződés hiányosságai miatt a tulajdonviszonyok a mai napig rendezetlenek, az érintettek tisztában vannak vele, hogy valószínűleg csak bírósági eljárás során rendezhetik az ingatlan helyzetét.
- Az, hogy a család Lábatlanra költözött a saját döntése volt, ezért az önkormányzat senkitől nem kapott pénzt és a megakadályozására sem volt törvényes lehetősége.
- A bűneset felderítése a rendőrség feladata, az esetleges szemtanúk felkutatását, tanúskodási "hajlandóságát" sokszor befolyásolta negatívan a fórumon is megjelent hangulatkeltés.
- A betiltott félkatonai szervezet megjelenése nem segített, hiszen a valódi probléma, a súlyos bűncselekmény elkövetése helyett többségi-kisebbségi szembenállássá degradálta volna az esetet. Tudomásul kell venni, hogy az elkövetőt nemzetiségi hovatartozása nem menti fel.
- Az aláírásgyűjtés jól mutatja a lakosság felháborodását, azonban a hatályos jogszabályok alapján ettől eredmény nem várható, még többségi vélemény alapján sem kényszeríthető senki az általa választott település elhagyására.
- A család több tagja ellen kisebb súlyú ügyekben a polgármesteri hivatal előtt szabálysértési és egyéb eljárások vannak folyamatban, büntetés került kiszabásra. A folyamatban lévő ügyek lezárását segítené, ha az információkkal rendelkező, már megkeresett tanúk elmondanák tapasztalataikat.
- A család az önkormányzattól bérpótló támogatást nem kap, mivel magatartásukkal már korábban kizárták magukat az ellátó rendszerből. A tavasszal bevezetett helyi rendelet módosítása értelmében a rendezetlen ingatlanú kérelmezők egyébként sem kaphatnak ilyen irányú helyi segítséget.

Önkormányzat minden rendelkezésére álló, jogszabályok adta eszközzel segíti a bűnüldöző szervek munkáját. Ugyanakkor ahhoz, hogy az országosan is jellemző bűnözési tendenciák elkerüljék Lábatlant, szükség van a lakosok aktív részvételére is. A bűnesetek felderítése során kérem, segítsék a rendőrség munkáját információkkal, a konkrét esetekben tett feljelentésekkel. A városban működő Polgárőrség ugyancsak várja a segíteni és tenni akaró lábatlaniakat. A bűnesetek megelőzése érdekében a nemrégiben átadott térfigyelő kamerarendszer további bővítése napirenden van, és a város körzeti megbízottja is aktívan, lelkiismeretesen vesz részt a bűnmegelőzésben és felderítésben. A hasonló esetek előfordulását csak közös erővel, egymást és a hatóságokat segítve előzhetjük meg.

Dinnyés István
polgármester


[ 2011.08.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek