nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / KORONAVÍRUS tájékoztatás / Polgármesteri tájékoztató oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Polgármesteri tájékoztató
Nagy örömünkre szolgál, hogy azt látjuk, a város lakossága az elmúlt időszakban fegyelmezetten vette tudomásul a korlátozásokat

Tisztelt Lakosság!

A járványügyi helyzetben a tömeges megbetegedések előtti szakaszban állunk, a megbetegedések tetőzése az országban a járványügyi szakemberek előrejelzése szerint május 3. körül várható.
Jelenleg még nincs tudomásunk arról, hogy a városban valaki fertőzött lenne, de a megfertőződés veszélye továbbra is fennáll, sőt a lehetősége egyre növekszik, ezért továbbra is fontos hogy mindannyian az eddigi fegyelmezettséggel tartsuk be a terjedés megakadályozására vonatkozó szabályokat.
Nagy örömünkre szolgál, hogy azt látjuk, a város lakossága az elmúlt időszakban fegyelmezetten vette tudomásul a korlátozásokat és kisebb szabálytalanságok mellett a lakosság felelősségteljesen viselkedett. Ezt a felelősségteljes magatartást ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni. Ennek köszönhetően különleges korlátozásokat a hétvégékre vonatkozóan Lábatlanon nem tartottam indokoltnak bevezetni.

Elmondható, hogy minden egészségügyi, közszolgálati, intézményi dolgozó is nap mint nap odaadó, lelkiismeretes munkát végez a saját területén, hogy segítse Lábatlanon az előttünk álló kihívások megoldását.
Ezúton is szeretném megköszönni az ellátórendszerben részt vevők tevékenységét és a továbbiakban is számítunk a még előttünk álló feladatokban is kitartó, lelkiismeretes munkájukra.

Mára már tudható, hogy a kormányintézkedések érintik az önkormányzat költségvetését és gazdálkodását is, amely azt jelenti, hogy az ezévi teljes gépjárműadó bevétel, (amely normál esetben a gépjárműadóból származó bevétel 40 %-a) teljes mértékben elvonásra került. Ez kb. 22 millió forintnyi bevételkiesést jelent városunknak.
Valószínűsíthetően az iparűzési adó bevételünkben is visszaesés lesz ebben az évben, emellett pedig a védekezéssel összefüggő költségek és a szociális kiadások jelentősebb mértékben emelkedni fognak.
Mindennek az együttes hatása azt eredményezi, hogy az idei évet pénzügyileg ugyan stabilan, de az eltervezett fejlesztési céljainkat tekintve bizonyos hátrányokkal fogjuk tudni teljesíteni.

Jelenleg folyamatosan azon dolgozunk, hogy a kialakult helyzetben a szükséges segítséget a rászorulóknak megadjuk, az intézmények számára biztosítsuk a szükséges védőeszközöket, tisztítószereket és a jelenlegi szokatlan üzemmódban is ellássuk a feladatainkat. A járványveszély elmúltával pedig azon leszünk, hogy mihamarabb visszaálljon a város a normál működésre, visszatérhessünk a megszokott kerékvágásba.
Ez azonban csak közös összefogással sikerülhet.

Jelenleg abban tud mindenki leginkább segítséget nyújtani, hogy figyeli az őt körülvevő környezetet és segítséget nyújt a környezetében rászoruló idős személyeknek pl. bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, stb. Természetesen ügyelve arra, hogy a személyes kontaktus minimális legyen. Amennyiben nem áll módjában segíteni, de látja, hogy a környezetében segítségre szoruló idős személy van, kérjük jelezze azt a Gondozási Központnak, vagy a Hivatalnak.

Az ellátatlanságon azt értjük, ha valaki a hozzátartozója, vagy a környezete segítsége híján önmaga nem képes gondoskodni saját ellátásáról, ezért ellátásra szorul.

A rászorulók ellátása az önkormányzat feladata.
Szintén az önkormányzat feladata a karanténban lévő személy ellátásának segítése, amennyiben az érintett nem tud gondoskodni saját ellátásáról, mert sem családja, rokona, ismerőse nincs, aki ebben segíti.
A karanténban lévő személy a hivatal felé jelezze, ha ez a helyzet fennáll és ellátásra szorul.
Jelenleg 5 fő karanténban lévő személyről tudunk Lábatlan területén.

Az eddig megjelent információk összegzéseként az önkormányzat és intézményei az alábbi telefonszámokon, email címeken és témákban nyújtanak segítséget:
1. Ha koronavírusos fertőzésre gyanakszik, konzultáljon telefonon háziorvosával, aki tünetei alapján a további teendőket meghatározza. A járvánnyal kapcsolatosan egyúttal www.koronavirus.gov.hu weboldalon tud részletesen tájékozódni.
2. A nehéz helyzetben ha segítségre, információra, iránymutatásra van szüksége, ha segítséget kíván felajánlani, vagy karantén idején nem képes gondoskodni magáról, írjon a
polghiv@labatlan.hu címre, vagy hívja a 06 33 517 500 -as számot.
3. Az idősek a legveszélyeztetettebbek, ezért arra kérjük őket, hogy ne hagyják el otthonaikat! Kérem, ha Ön időskorú és ellátása nem megoldott, jelentkezzen és segítünk! Ha Önnek időskorú rokona, szomszédja van, figyeljen rá, segítse őt, vásároljon be neki, szerezze be a gyógyszerét, illetve elfoglaltsága esetén ajánlja a figyelmébe a gondkoz@labatlan.hu címet és a 06 33 461 447 telefonszámot, vagy a polghiv@labatlan.hu címet és a 33 517 500-as számot, amelyek révén fogadjuk a kéréseket és segítünk !
4. A családokat érintő veszélyhelyzet esetén jelentkezzen a gyjsz@pr.hu címen, vagy hívjon minket a +36 30 694 6269, a +36 30 935 0527, a + 36 30 935 0517, vagy a polghiv@labatlan.hu címen és a 33 517 500-as számon.
Kérek mindenkit, hogy a fenti elérhetőségek átadásával, segítse azokat, akikhez nem jut el az információ, vagy nehezebben informálódnak!

Támogató, pozitív visszajelzést, jókívánságot is kaptunk az elmúlt hetekben. Ezt köszönjük. Szintén kapunk jelzéseket önkéntes felajánlásokra vonatkozóan, ezeket a jelzéseket szívesen fogadjuk és amennyiben a helyzet úgy kívánja élni fogunk ezekkel a felajánlásokkal.

Azt gondolom, hogy ez közös harcunk a vírussal szemben, és nagyon büszke vagyok a városvezetéssel, képviselő-testülettel arra, hogy ebben a helyzetben egy fegyelmezett segítőkész város élén állhatunk és állhatok.

A gyors, pontos és hiteles információ átadás érdekében továbbra is szeretnénk kérni, hogy az újságon túl kísérjék folyamatosan figyelemmel mind a központi tájékoztatásokat a médiában, mind a koronavirus.gov.hu oldalon, a helyi híreket pedig az önkormányzatunk honlapján, vagy a labatlaNews oldalon.

Teller Péter polgármester


[ 2020.04.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-