nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Police-info oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Police-info
Zsarukat fotózó titkos társaságot keresnek Komárom megyében - derül ki a kemma.hu riportjából.

Már hónapok óta foglalkoztat minden járművezetőt a zérótolerancia és az objektív felelősség elve, utánajártunk, a rendőrségen mennyire szankcionálják, ha a rendőr szabálysértést követ el. A Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság már több ilyen esetet megörökítő fotót is kapott egy társaságtól.

Turóczi Bálint

Turóczi Bálint rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti igazgató, főkapitány-helyettes szerint a kollégáik figyelmét naponta felhívják arra, hogy a KRESZ szabályait tartsák be.

– A rendőröknek példát kell mutatniuk a szabálykövetésben, az öltözködésben és kommunikációban is. Ugyanis a megfelelő példa a legjobb megelőzés – mondta Turóczi Bálint, és hozzátette: ha egy rendőrről bebizonyosodik, hogy szabálysértést követett el, akkor fegyelmi eljárást indítanak ellene.

– Mivel a rendőrökkel szemben magasabbak az elvárások, egy ilyen fegyelmi eljárás súlyosabb következményeket von maga után, mint egy szabálysértési eljárás – tette hozzá a főkapitány helyettes. Turóczi Bálinttól megtudtuk azt is, létezik egy Társaság, amelyik évek óta segíti a munkájukat azzal, hogy levélben, fényképekkel dokumentálva tájékoztatja őket az esetleges rendőri szabálysértésekről.

– A magukat „Társaság a rendőri visszaélések és szabálytalanságok ellen” hívó csoportosulás a civil jegyzékekben nem létezik. Így nem tudjuk velük felvenni a kapcsolatot. Holott egyrészt szeretnénk a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatni őket a bejelentéseiket követő intézkedésekről, másrészt segíteni őket abban, hogy milyen esetekben történt valódi jogsértés – mondta Turóczi Bálint.

A főkapitány-helyettes ezért kéri a társaságot, hogy személyesen is vegyék fel vele, a főkapitánnyal vagy a kapitányságvezetőkkel a kapcsolatot.
– Közös érdekek mentén dolgozunk. A személyes ismeretséggel olyan jól működő, gyümölcsöző kapcsolatot tudnánk kialakítani, mint például a polgárőrökkel. Ugyanis a rendőrség mindenkivel keresi a kapcsolatot, aki bármilyen jogsértés ellen tenni akar. Márpedig úgy tudunk nagyobb területet lefedni a polgárok védelmében, ha információkat kapunk. Nem besúgókat keresünk, hanem olyan segítőket, akik a közbiztonságot vagy a közlekedést veszélyeztető eseményekre felhívják a figyelmünket – mondta Turóczi Bálint.

forrás: www.kemma.hu


[ 2008.07.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek