nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Problémák a hulladékszállítással oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Problémák a hulladékszállítással
Az AVE Zrt. a továbbiakban kizárólag a szerződésekben szereplő hulladékokat fogja elszállítani, az illegálisan kitett hulladékot nem viszi el.

Tisztelt Lakosok!

Sajnálattal értesültünk arról, hogy a kommunális hulladék szállítását végző AVE Tatabánya Zrt. a társaságnál működő folyamatba épített ellenőrzés és a belső ellenőrzés során egyaránt több problémát állapított meg a településünkön végzett hulladékszállítás kapcsán.

Tájékoztatásuk szerint a lakossági fogyasztóknál visszatérő probléma, hogy a szemeteskuka térfogatát meghaladó hulladékot különböző zsákokban a kukák mellé a szelektív hulladékgyűjtők köré, a hivatal intézményeinek kerítéséhez helyezik ki, bízva abban, hogy onnan úgyis elviszik. Ezen probléma megoldására tájékoztatjuk Önöket, hogy a hivatalban illetve az AVE Zrt. nyergesújfalui telepén továbbra is vásárolható 275Ft/db egységáron az AVE Zrt. által forgalmazott zsák (zöld színű AVE emblémás), melyet a cég külön térítési díj nélkül elszállít. Más, egyéb módon kihelyezett hulladékot nem fognak elvinni!

Több esetben tapasztalható, hogy az ürítésre kihelyezett kuka és a szerződésben megjelölt, a díjfizetés alapjául szolgáló edényzet térfogata között eltérés van. Miután a térítési díj alapja a használt edény térfogata, ezért ilyen esetekben az AVE Zrt. szerződésmódosítást fog kezdeményezni.

Sajnálatos, hogy a tapasztalatok szerint az AVE Zrt. dolgozóit az illegális hulladék elszállíttatása érdekében a lakók több esetben is megkörnyékezték. Miután a dolgozók emiatt szigorú munkaügyi szankciókban részesülnek kérjük Önöket tartózkodjanak ezen magatartásuktól.

Problémák jelentkeztek a településen működő vállalkozások hulladékában is. Többen állítják, hogy más vállalkozással oldják meg a hulladékuk ártalmatlanítását, így nem kívánnak szerződést kötni az AVE Zrt-vel. Amennyiben ez valóban így van, tájékoztatunk minden kedves vállalkozót, hogy a hulladéktörvény alapján az általa termelt hulladék mennyiségét a hivatal felé jelezni köteles! 
Több esetben a vállalkozás alapterülete, tevékenysége alapján vélelmezhető, hogy a szerződött és a tényleges hulladék mennyisége jelentősen eltér, így a többlethulladék gyakran a lakossági tárolókba, azok mellé, illetve a település környezetében kerül kidobásra.

Tájékoztatunk mindenkit, hogy az AVE Zrt. a továbbiakban kizárólag a szerződésekben szereplő hulladékokat fogja elszállítani, az illegálisan kitett hulladékot nem viszi el.

Kérjük Önöket, hogy amennyiben a fenti problémák okozói között magukra ismernek, a tényleges hulladéknak megfelelő űrtartalmú edény megvásárlása, illetve szerződésmódosítás céljából keressék fel az AVE Zrt. ügyfélszolgálatát!

Polgármesteri Hivatal


[ 2008.10.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek