nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Pszichiátriai szerek oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Pszichiátriai szerek
Az észlelt káros mellékhatásokról nem csak a háziorvosnak szólhatnak, hanem ezeket jelezhetik az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek is

FIGYELMEZTETÉS A PSZICHIÁTRIAI SZEREK KÁROS HATÁSAIRA

Az utóbbi években több mint 100 hivatalos figyelmeztetés jelent meg egyes pszichiátriai szerek káros mellékhatásairól az egész világon.

A Gyógyszer kompendium alapján a pszichiátriai szerek mellékhatásai magukba foglalják többek között a következőket: szorongás, nyugtalanság,a vérkép kóros elváltozásai, hallucinációk, ellenségesség, pszichotikus depresszió, halálos szívizom-gyulladás, agyérgörcs, szívroham, pszichózis, májkárosodás, cukorbetegség, öngyilkosság, erőszakos viselkedés vagy halál. Egy közelmúltban végzett hazai felmérés azt mutatja, hogy az emberek 80%-a nem tud arról, hogy az észlelt káros mellékhatásokról nem csak a háziorvosnak szólhatnak, hanem ezeket ők maguk is jelezhetik az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek – amellyel emberéleteket lehet megmenteni.

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány szeretné felhívni a nagyközönség figyelmét arra, hogy a gyógyszerek és pszichiátriai szerek szedése közben tapasztalt mellékhatásokat az érintettek is jelenthetik közvetlenül az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek. Ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy az adott gyógyszer mellékhatásairól sokkal többet tudjanak meg a szakemberek, és a túl veszélyes szereket hamar kivonhassák a forgalomból.

A mellékhatásokat jelenthetik a patikákban kérhető nyomtatványon vagy az Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapján: www.ogyi.hu.


További információ:
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Tel.: 06(1) 342-6355
Levélcím: 1461 Budapest Pf.: 182
info@cchr.hu

www.emberijogok.hu


[ 2010.02.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-