nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Rádióaktív hulladéktároló építését tervezik Lábatlantól 20 km-re oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Rádióaktív hulladéktároló építését tervezik Lábatlantól 20 km-re
A szlovákiai Mohi mellett integrált rádióaktív hulladéklerakó építését tervezik. Dokumentáció.

A Szlovák Környezetvédelmi tárca megkeresésére eljárás indult a Mohi (Mochove) mellett létesíteni tervezett integrált rádióaktív hulladéklerakó környezeti vizsgálata ügyében.

A dokumentáció megtekinthető itt.

Háttér

Mohi atomerőmű (szlovákul: Jadrová elektráreň Mochovce), a valamikori Mohi település határában álló erőmű Nyitra és Léva között. Jaslovské Bohunice mellett ez Szlovákia második atomerőműve, mellyel együtt Szlovákia elektromos energiaellátásának 55%-t teszi ki, ami Európához viszonyítva is egyedülálló.

Az erőmű 4 egyenként 440 MW teljesítményű blokkból áll (VVER 440) V213 típusú reaktorokkal. Építésüket 1982 kezdték meg, de 1991-ben pénzügyi okok miatt leállították. 1995-ben indult újra a reaktorok építése. Az első blokkot 1998-ban indították be, a másodikat fokozatosan 2000 folyamán, míg a másik kettő 1992 óta felfüggesztett építés alatt állt. 2008-tól a 3. 4. blokkon folytatják az építkezést, feltételezett átadás 2012, ill. 2013.

Évente egyszer a reaktorokat 3-4 hétre leállítják a fűtőanyag újratöltése és karbantartás végett. Várható élettartamuk vége 2028-ban, ill. 2030-ban lesz.

(forrás: Wikipédia)


[ 2011.07.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek