nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Rangos tornát nyert a Lábatlan oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Rangos tornát nyert a Lábatlan
Minden évben január elején rendezi meg a Pézsa Tibor Sportcsarnok a Kertműves Kupát, U-19-es csapatok számára.

A döntőben a megyekettes Tát csapatát verték.

Győztes csapat: Engelbecht Attila, Rozmán Gábor, Csizmadi Zoltán, Nagy Attila, Balla Tamás, Ladányi László, Király Zoltán, Balogh András, Deme Tamás Edzők: Fenyvesi László, Varga Sándor

Az idei legnagyobb rendezvénye volt a Kertműves Ifi Kupa. Minden évben január elején rendezi meg a Pézsa Tibor Sportcsarnok a Kertműves Kupát, U-19-es csapatok számára. Idén 16 csapat nevezését fogadták el a rendezők. Több neves csapat későn ébredt, így lemaradt a kupáról, hiszen az októberben meghirdetett felhívásra a csapatok a lehetséges 16 helyet szinte pillanatok alatt kitöltötték. Ebben a korosztályban ez a kupa biztosan a megye legnagyobb, legnívósabb rendezvénye. Voltak csapatok a felvidékről, Budapestről, Pest megyéből és a megyénk több részéről is, különböző bajnoki osztályokból.

A selejtező napján a 16 csapat 4X4-es csoportban küzdött meg a továbbjutást jelentő 8 helyért, csoportonként 2-2 helyért.

Az "A" csoport kisebb meglepetést hozott, hiszen a Visegrád 3 megye I-es riválisát is megelőzve első helyen jutott tovább, de tegyük hozzá, hogy teljesen megérdemelten.

A "B" csoportban a Tát szerepelt 100%-os teljesítménnyel jutott tovább.

A "C" jelű négyesben a Lábatlan nagyszerű játékot nyújtott mind a három mérkőzésen így méltón került tovább.

A "D"-ben született a legnagyobb meglepetés, hiszen a tavalyi és tavalyelőtti döntős Komárom kiesett, de megérdemelten jutott tovább a megyei bajnokságot vezető Tata és a kiváló Mészöly Focisuli.

Másnap, január 10-én a továbbjutó 8 csapat egy előre megadott szisztéma szerint 2X4-es csoportot alkotott, ahonnan az első 2-2 csapat jutott a rájátszásba.

Az "A" csoportból a bombaerős Lábatlan és az ügyes Mészöly FC; a "B"-ből a főleg a felnőttben játszó játékosokból álló Tát, valamint az egységes hazai ifi az Esztergom jutott be. A rájátszás első mérkőzésén a Lábatlan talán a vártnál nehezebben nyert a végig remekül küzdő Esztergom ellen 2-1-re, de végül a döntőbe jutottak. A másik ágon a Tát nagy csatában verte a Mészölyt, így jutottak ők is a döntőbe.

A bronzmeccs ádáz csatát hozott, végül a 2-2-es döntetlen lett a Mészöly FC és az Esztergom mérkőzése, melyet végül büntetőkkel a hazaiak nyertek. Következett az utolsó, a 40. mérkőzés, a döntő. Sokan várták ezt, hiszen nagy csodák nincsenek, valóban a két legerősebb gárda jutott be. A Tát a megye II. élcsapata, játékosai főleg a felnőttben játszanak. A Lábatlan a megye I-ben második, ami önmagában is igen dicséretes, és ezek a játékosok szintén a felnőttek között edzenek, fiatal koruk ellenére. Mind a két csapatnak ez volt a két nap alatt a 8. mérkőzése. A játékosok nagyon elfáradtak, és ez a tátiakon látszott jobban. A várt nagy csata elmaradt, a Lábatlan kiütötte ellenfelét, így végül 37 lőtt gól mellett mindössze ötöt kaptak, ami kiemelkedett a mezőnyből.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező kiemelte, hogy a torna a célját elérte, remekül szolgálta a csapatok felkészülését tavaszi szezonra. A díjakat a főszponzor, a Kertműves cég igazgatója Kerekes Sándor, valamint Pál György a csarnok igazgatója adta át. Az eredményhirdetést Osvald Zsolt gondolata zárta, aki a szomorúságának adott hangot, azért mert egy szakembert sem látott a két nap alatt, aki kíváncsi lett volna arra a legalább 200 játékosra, akik a 2 nap alatt parkettra léptek. Ez persze tipikus a mai fociközegben.

Herczeg István


[ 2016.01.12. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-