nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Rechnitzi hétvége oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Rechnitzi hétvége
A partnerkapcsolat fennállásának 10. évfordulója alkalmából delegáció utazott Rechnitzbe Dinnyés István polgármester vezetésével.
A partnerkapcsolat fennállásának 10. évfordulója alkalmából delegáció utazott Rechnitzbe Dinnyés István polgármester vezetésével. Testvérvárosunkban a Városházán fogadott bennünket Engelbert Kenyeri polgármester és a képviselőtestület tagjai. Már ott voltak a németországi Alzey-ből érkezett vendégek is. Alzey Rechnitz másik testvérvárosa.

A rövid köszöntő és a program ismertetése után közös ebéd következett.
A délutánt sétával, városnézéssel töltöttük Josef Saly, korábbi polgármester társaságában.

Az ünnepi programon a két polgármester mondott beszédet, majd aláírásukkal megerősítették a partnerkapcsolatot. Dinnyés István a rechnitzi képviselőtestület kitüntetését kapta munkája elismeréséül.

Darányiné Csonka Valéria lelkészasszony a lábatlani református gyülekezet és az önkormányzat ajándékát hozta, egy márvány emléktáblát Szenczi Molnár Albert emlékére, aki 400 évvel ezelőtt Rechnitzben élt és tevékenykedett rövid ideig lelkészként.

A második nap a sport jegyében telt. A sportpályán 11 órakor - tavalyi városnapi vendégeink, - a Rechnitz-i Fúvószenekar adott koncertet, majd 16 órától a focié lett a főszerep egészen 22 óráig. A 12 „öregfiú” focicsapat közül a lábatlani a dobogós, harmadik helyen végzett. Gratulálunk e szép eredményhez!

Kellemes élményekkel tértünk haza kis városunkba.
Viszontlátásra Rechnitz!
[ 2013.05.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-