nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Rechnitzi jubileum - képek oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Rechnitzi jubileum - képek
Dinnyés István polgármester beszédében gratulált a két település eredményes együttműködéséhez, egyben megköszönte a lábatlani delegáció meghívását.

2011. június 4-én, szombaton került sor az ausztriai Rechnitz és a németországi Alzey 30 éves testvérvárosi kapcsolatának megünneplésére. A két település képviselői a jubileum alkalmából nagyszabású rendezvényt szerveztek. Lábatlant az ünnepségen Dinnyés István, polgármester, Gubody Sándor, Sujbert Levente képviselők, valamint Boda Csaba, a Lábatlan Közösségi Céljaiért Alapítvány elnöke  és Endrédi Elemérné képviselte.

Delegációnk először a nemrégiben átadott, természetvédelmi területen fekvő, 25 méteres magasságban a fák koronái között futó sétányt tekinthette meg. Az akadálymentesített útvonalat vakok is igénybe vehetik, mivel speciális írással segítették tájékozódásukat. A területen kiállították az őshonos állatok másait, melyek nagy sikert arattak a résztvevők körében. A sétány kilátóval ér véget, ahol fából készült eszközzel az erdő hangjait is felerősítve lehet élvezni. Az egyedülálló építmény egy helyi mozgássérült lakos kezdeményezésére jött létre.


Az ebéd elfogyasztása és a korábbi rechnitzi polgármester –Jozef Saly- pincéjének megtekintése után a hivatalos ünnepségre került sor. Engelbert Kenyeri jelenlegi rechnitzi polgármester méltatta a két település Rechnitz és Alzey eredményes partnerkapcsolatát, majd Alzey polgármesterének, Christoph Burkhard-nak adta át a szót. Dinnyés István polgármester rövid beszédében örömmel üdvözölte a két település együttműködését, egyben reményét fejezte ki, hogy Lábatlan és Rechnitz 10 éves testvérvárosi kapcsolata alkalmából, 2013-ban hasonló keretek között emlékeznek majd meg a települések.

A rendezvényen jelen voltak a két ország tartományi képviselői, valamint a német és az osztrák tartományi borkirálynő is. A megjelenteket a délután további részében népviseletbe öltözött zenészek szórakoztatták.


[ 2011.06.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
A sétány megálmodója
-
-
-
-