nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Reformációi emlékünnepély oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Reformációi emlékünnepély
Rácz Tibor, a Tatai Református Egyházmegye Gerecsei Szórványmissziójának lelkésze hirdette Istennek Igéjét.
REFORMÁCIÓI EMLÉKÜNNEPÉLY LÁBATLANON

2011. október 30-án, vasárnap du. 5 órakor reformációi istentiszteletre gyülekeztünk a lábatlani református templomba. E szép alkalmon megtiszteltek bennünket tarjáni testvéreink, valamint a Tatai Egyházmegye Gerecsei Szórványmissziójának tagjai is.

Isten iránti hálával mondhatom el, hogy akik eljöttek, azok megelégedettséggel és szép élményekkel távoztak otthonaikba.

Rácz Tibor, a Tatai Református Egyházmegye Gerecsei Szórványmissziójának lelkésze hirdette Istennek Igéjét. Említette azt, hogy a folytonos megújulást nem küldőségekben kell keresni, hanem az ember belső, lelki megújulása a fontos és elsődleges. Sokszor nagyon jól meg tudjuk mondani, miben kell az egyháznak, a gyülekezeteknek megváltozni, megújulni, de mi magunkban nem látjuk meg a változás lehetőségét. Pál apostol e tanításához kellene igazítani magunkat, amit az efézusiaknak írt: „Újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Ef. 4:23.)

A helybeli lelkész köszöntése után a legkisebb hittanosok közül néhányan Ráday Pál: Az Atyaisten dicsérete című versét mondták el, majd Gerencsér Blanka szavalata következett, Wass Albert egy versrészletével.

A Lábatlani Halasi István Református Ifjúsági Kórus 3 rövid, többszólamú darabbal szolgált: a 134. zsoltár, a 395. dicséret, valamint egy taizé-i ének feldolgozásával. Énekkarvezetőnk sajnos nem tudott jelen lenni, ezért Rácz Tibor Nagytiszteletű úr vezényelte kórusunkat mindenki örömére és megelégedésére.

A kórus szolgálata után ismét egy szavalat következett: Gerencsér Dániel tolmácsolásában hallhattuk Wass Albert: Láthatatlan lobogó című versét.
Az idei reformációi ünnepélyen emlékeztünk meg a Felsődunamelléki Egyházkerület újjászervezésének 300. évfordulójáról. Nagytiszteletű Jakab István héreg-tarjáni lelkipásztor részletesen beszámolt ennek történetéről. Elmondta, hogy az „árválkodás 36 évének Magyari Péter püspökké választása vetett véget.” Kiemelte azt, hogy erre a püspökválasztásra alulról szerveződően, a gyülekezetek szavazatai alapján, szép egyetértésben került sor.

Ünnepségünk végén Rácz Tibor Nagytiszteletű Úr Ráday Pálnak egy csodálatos énekét, énekeskönyvünk 478. énekét tanította meg a gyülekezettel. Mindannyian élveztük ezt az énektanítási módszert, hiszen ezáltal a gyülekezet aktív részese lehetett az istentiszteleti liturgiának. Többünkben megfogalmazódott az a vágy, hogy máskor is hasznos lenne ilyen formában ismeretlen, vagy kevésbé ismert énekeket elsajátítani.

A záróének, majd a Himnusz eléneklése és az áldás vétele után a gyülekezeti teremben, megterített asztalnál kötetlen formában folytatódott az ünnepség.
Az Úr Istennek legyen hála ezért a szép alkalomért! A 478. ének szavaival kérjük Teremtő Urunkat: „Ó igen jó Isten, Minden szükségemben Áldásod szaporítsad.”

Darányiné Csonka Valéria
ref. lelkész

[ 2011.11.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-