nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Rendben vannak térségünk játszóterei oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Rendben vannak térségünk játszóterei
Esztergomban, Dorogon, Nyergesújfalun és Lábatlanon nincs ok az aggodalomra, ugyanis a városok gyermekparkjait az elmúlt években újították fel

A játszóterek biztonsági ellenőrzésébe kezdett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a szakemberek elsősorban a gyerekeket fenyegető rejtett veszélyeket próbálják kiszűrni. Esztergomban, Dorogon, Nyergesújfalun és Lábatlanon nincs ok az aggodalomra, ugyanis a városok gyermekparkjait az elmúlt években újították fel és eszközeiket mindenhol az uniós szabványoknak megfelelően válogatták össze, szem előtt tartva azok biztonsági előírásait. A július közepéig tervezett országos ellenőrzések során a még forgalomba nem helyezett, illetve a már telepített játszótéri eszközök dokumentációit, a biztonságos üzemeltetéshez szükséges megfelelő tanúsítványokat vizsgálják, emellett figyelik azt is, hogy a játékokon megfelelően feltüntették-e az ajánlott korcsoportokat, az alkalmazott szabványokat, a gyártó és a forgalmazó adatait, illetve hogy elvégezték-e a szükséges karbantartásokat, ellenőrzéseket.

A tapasztalatok alapján hazánkban folyamatosan javul a játszóterek biztonságossága. Míg 2004-2005-ben az eszközök több mint 90 százaléka nem felelt meg az előírásoknak, addig napjainkra a legtöbb üzemeltető már biztonságos feltételeket teremtett a gyermekparkokban. A szakemberek elsősorban azokat a játékokat nem engedik forgalomba, amelyek használata során a kicsik feje, illetve ruházata, akár fulladást okozóan is, beleakadhat.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2011.05.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-