nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Rendőrségi Közlemény oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Rendőrségi Közlemény
A közelmúltban több esetben fordultak hatóságunkhoz, illetve több internetes fórumon is megjelentek különböző híresztelések
Tájékoztatom a lakosságot, hogy a közelmúltban több esetben fordultak hatóságunkhoz, illetve több internetes fórumon is megjelentek különböző híresztelések, benne valótlan tényállításokkal.

Ezen híresztelésekben megalapozatlanul állították, hogy Nyergesújfalu és Lábatlan területén több kiskorú gyermeket ukrán szervkereskedők elraboltak, illetve azt, hogy a Dunából gyermekholttestek kerültek elő, melyeknek több belső szerve is hiányzott.
A fenti híreszteléseket hivatalosan cáfoljuk, azok megalapozatlanok, a lakosság körében félelmet keltettek.
A fenti állításoknak nincs valóságtartalma, ezért az alábbiakban közlöm a rendőrség tudomására jutott hivatalos információkat.

2009. október 29-én bejelentés érkezett a Nyergesújfalui Rendőrőrsre, miszerint 2009. október 22-én Lábatlan, Zrínyi Szállónál, a buszmegálló magasságában gyalogosan közlekedett egy 17 éves diáklány. Megállt mellette egy Lábatlan felől érkező piros színű személygépkocsi, majd annak vezetője odament a lányhoz, és szó nélkül megpróbálta a jármű jobb első ülésére betuszkolni. A lány ellenkezett, majd fizikai ellenállása következtében sikerült neki a fogásból kiszabadulnia, majd elszaladnia. Az ismeretlen személy ezt követően a gépkocsival elhajtott.
Az elkövető személyleírása:
Kb. 40 év körüli, feje kerek, erős testalkatú, haja kevés, kopaszodó, hátrafésült. Sötét farmer, sportcipő volt rajta, valamint combközépig érő fekete dzsekit viselt. A jármű rendszámát, típusát nem sikerült megjegyezni. A járműről annyi információ van, hogy piros, nagyobb személykocsi, üléshuzata fekete, belül tiszta volt.
Az ügyben nyomozást rendeltünk el.

Pár nappal később, egy másik esetben Lábatlanon szólított le kislányt egy hasonló személyleírású férfi, hogy elviheti-e a kocsijával, a lány nemmel válaszolt, a férfi erre elhajtott.
Ekkor fekete gépkocsival volt ez a személy.
Hatóságunk tudomására a fenti információk jutottak, ezzel kapcsolatosan jelentek meg a későbbiekben különböző fórumokon a „rémhírek”.

A fentiek tükrében azonban nem árt az óvatosság, kérjük a szülőket, pedagógusokat, hogy hívják fel a gyermekek figyelmét, hogy idegenekkel ne álljanak szóba, idegen járműbe ne szálljanak be semmiféle indokkal.
Amennyiben őket az úton leszólítják gépkocsiból, akkor lehetőség szerint próbálják megjegyezni a rendszámot, a jármű típusát, színét, hányan ülnek benne stb.

Nagy segítség lenne, ha van náluk mobiltelefon, a későbbiekben írják be a rendszámot, adott esetben akár fényképet is készítsenek a járműről, ha már az autó távolodik. Tudjuk, hogy a felfokozott idegállapotban lévő fiataloktól ez nagy kérés, de a sikeres nyomozás érdekében minden apró információnak jelentősége lehet.
Kérjük a Tisztelt Szülőket, amennyiben gyermeküktől tudomásukra jut hasonló eset, mely velük történt meg, jelezzék azonnal a rendőrség felé, hogy megelőzzük a komoly bűncselekmények bekövetkezését.

Borosháziné Végh Angéla r. őrnagy
Nyergesújfalui Rendőrőrs Parancsnoka

Korábbi cikk


[ 2009.11.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-